Треньорът на вратарите на Славия - Радостин Станев, говори ексклузивно

...
Треньорът на вратарите на Славия - Радостин Станев, говори ексклузивно
Коментари Харесай

Станев разкри как Славия е развил феномена Стергиакис и обави, че искат да компрометират Георги Петков

Треньорът на вратарите на Славия - Радостин Станев, приказва извънредно пред Sportal.bg часове след успеха на “белите” с 1:0 над ЦСКА-София. Повод да потърсим Станев е отличната форма, в която се намират вратарите на Славия - Георги Петков и Антонис Стергиакис. Гръцкият пазач отчая нападателите на “червените”, като избави няколко рискови положения. С съществена заслуга за положителното положение на двамата вратари е точно Радостин Станев.

Бившият пазач разкри по каква мотодика работи и на какво се дължи формата на Петков и Стергиакис. Той счита, че Кирил Десподов е целял да компрометира Георги Петков с приказките си след мача на Славия с ЦСКА-София.

“Не мога да издам елементи, само че ще ви кажа, че работя напълно по съветска и полска методика. В Славия ползвам наученото от времето, когато пазих в чужбина. Там работата с вратарите няма нищо общо с тази в България. Старая се да доближи работата на моя треньор, когато бях в Легия Варшава. Този човек е топ-специалист. Неслучайно негови вратари пазят единствено в мощни клубове като Арсенал, Евертън и Шахтьор Донецк”, съобщи Станев пред Sportal.bg .

“Какво да ви кажа за Стергиакис? В тима се майтапят с мен, че все едно ми е като наследник. Аз обичам всички вратари в Славия и ги усещам на първо място като другари. Колкото и нескромно да прозвучи, ще кажа, че Славия разполага с най-хубавите вратари в България. Който и да застане под рамката на вратата, със спокоен, че ще се оправи. Доста хора късно видяха качествата на Стергиакис. Той пристигна при нас, когато бе на 16 години. Сега е на 19 и е юношески национал на Гърция, макар че е минимален. Дойде с ясната мисъл да се развива. Той е доста съществено момче и мисли единствено за футбол. За него нощните заведения, изкушенията и развлеченията не съществуват. Отдаден е напълно на футбола. Стергиакис разполага с всички нужни качества и със сигурен, че ще отиде да играе в огромен европейски клуб. Единственото, за което скърбя, е, че не е българин. Защото в България мъчно се раждат вратари с сходни качества. Сигурно скоро няма да се роди такъв”, добави някогашният вратар.
“Георги Петков е неповторим вратар и не инцидентно получи покана за националния тим. След мачовете на България ми се обади Амбарцумян и ми сподели, че с господин Хубчев са останали удовлетворени от неговите изяви. Той е експерт и съблюдава прецизно напътствията ми. Каквото му кажа, го извършва. Нищо, че вършат опити да го компрометират. Бях да аварийна пейка и доста добре чух какво сподели на Сашо Александров. Никога не му е давал упътвания да счупи краката на Десподов, както той твърди. Просто му сподели да влиза по-здраво и да не отстъпва при единоборствата”, приключи треньорът на вратарите в Славия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР