Треньорът на Витоша (Бистрица) Росен Кирилов остана много доволен от

...
Треньорът на Витоша (Бистрица) Росен Кирилов остана много доволен от
Коментари Харесай

Росен Кирилов: Искам да играем атрактивен футбол

Треньорът на Витоша (Бистрица) Росен Кирилов остана доста удовлетворен от успеха с 2:0 над Славия и изключително от играта на неговите ученици в този мач. Той е благополучен, че футболистите му са изпълнили указаниета му и това, което са упражнявали през седмицата.

“Разбира се, удовлетворен съм от играта и от резултата. Най-много съм удовлетворен, че това, което тренирахме, играчите го извършиха на 100%. Искам да играем атрактивен футбол, който да се харесва на хората и естествено да бъде печеливш. Тренираме да вършим бърз преход в офанзива. Изчакахме Славия, знаехме, че са изморени от мача с Хайдук и че имат мудни защитнци. С бърз преход успяхме да ги ударим. От два месеца упражняваме това. Българският футболист не е привикнал да играе бързо напред. Идеята ми е да играем прекрасен футбол със задържане на топката, да търсим празни пролуки в отбрана на противника и да приключим офанзивите. Обичам да сме нападателни, да пресираме - добре, че през днешния ден се получиха нещата. Ако кажа, че съм очаквал да имаме две победи след три кръга, ще излъжа. Но се надявах и работихме за това и се веселя, че нещата се получават”, съобщи Кирилов.

Той разяснява и представянето на създателя на двата гола в мача Даниел Кутев, както и упованията си за идващия мач с Лудогорец.

“Дани игра доста мощно, всички играха мощно. Него го различавам поради двата гола, само че всички играха на равнище. Направихме няколко прехвърлянето на млади играчи и в този момент имаме 21 равностойни футболисти и всеки от тях заслужава да играе. Някои остават отвън групата, само че в идващия мач може да попаднат в стартовия съсатв. Да, задачата ни е да има конкуренция на всеки пост и който е в най-хубаво положение, той да играе. Досега тактиката ни бе една и съща. Лудогорец е един от грандовете и разполага с извънредно мощни футболисти. Но ние няма да се предадем и ще се борим”, добави експертът.

Накрая той показа приказва за наставника на противника Златомир Загорчич, с който играха заедон в Литекс и в националния тим на България.

“Преди мача се прегърнахме и си пожелахме триумф. Заги е мой брат, тъй като с него доста години изкарахме дружно и се разбирахме прекрасно”, приключи Кирилов. Първа лига 3 кръг, понеделник 6 август  Славия 0:2краен резулат  Витоша (Бистрица)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР