Треньорът на Верона Еузебио Ди Франческо беше уволнен от поста

...
Треньорът на Верона Еузебио Ди Франческо беше уволнен от поста
Коментари Харесай

Първо треньорско уволнение в Серия А

Треньорът на Верона Еузебио Ди Франческо беше уволнен от поста си след единствено 3 мача отпред на тима, в които записа 3 загуби, оповестиха от клуба.

" Хелас Верона оповестява, че освободи Еузебио Ди Франческо от поста треньор на първия тим ", се споделя в известието на формалния уебсайт на клуба.

Верона загуби гостуването си на Болоня в понеделник вечер с 0:1, откакто преди този момент позволи домашен провали и от Сасуоло (2:3) и от първенеца Интер (1:3).

Ди Франческо дойде във Верона това лято като правоприемник на Иван Юрич, който мина в Торино.

Това е трети път, в който някогашният треньор на Рома е уволнен от даден клуб, без да успее да приключи цялостен сезон в него. Предишните му опити бяха в Сампдория (8 мача през сезон 2019/20) и Каляри (26 мача през сезон 2020/2021). Сега записа и най-краткия си престой в тим, като има единствено 4 публични мача (1 победа в предварителните кръгове в шампионата за Купата на Италия).

Ди Франческо си построи положително име с работата си в Сасуоло (2012-2017) и Рома (2017-2019). Като негов правоприемник италианската преса сочи хърватина Игор Тудор, който е някогашен треньор на Удинезе, а през предишния сезон бе помощник на Андреа Пирло в Ювентус.

Верона приема в неделя Рома, който е измежду някогашните тимове на Ди Франческо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР