Треньорът на ЦСКА Люпко Петрович коментира успеха на отбора с

...
Треньорът на ЦСКА Люпко Петрович коментира успеха на отбора с
Коментари Харесай

Петрович: Новата схема ни донесе победа, продължаваме с нея

Треньорът на ЦСКА Люпко Петрович разяснява триумфа на тима с 1:0 в първия мач против Осиек от втория квалификационен кръг на Лига Европа.

Сърбинът довери, че чака тежък реванш в Хърватия.

" Играхме с добър съперник. Мачът беше тежък, успяхме да вкараме гол и да спечелим. А кой ще продължи напред ще се реши в реванша. Ние би трябвало и там да играем оптимално и да вкараме най-малко един гол.

Футболистите демонстрираха, че сме тим и колектив. Вкарахме и гол. Късметът беше с нас, тъй като го искахме. Ако не бяхме играли, както би трябвало, нямаше да имаме шанс. Това е единственият път към положителния резултат. В двата мача от шампионата ни вкараха 5 гола, обикновено е нещо да променим.

Използвахме скица, която ни донесе победа. Трябва да продължим с тази игра и тимът да играе 90 минути, без да получи гол. Когато съперниците не са застрашени, те потеглят в нахлуване, а ние получаваме голове и губим. Променихме малко философията на играта. Напред би трябвало да обърнем внимание на вкарването на голове, тъй като във футбола е значима офанзивата, само че още по-важно е отбраната да е добра. Защото тя побеждава в спорта, във футбола и в баскетбола. Казах на футболистите да вършат каквото би трябвало, а в случай че резултатът остане 0:0, ще е задоволително. Важно е да не получим гол на наш терен.

Футболът е знамение. Никога не се знае кой ще победи и кой ще загуби. Може да победиш 2:0 или 3:0 и най-после на отпаднеш. Постигнахме един добър резултат за турнирните мачове, само че не можем единствено да се пазиме в Осиек. Ако вкараме гол, имаме двоен късмет да продължим.

Чака ни здрава борба в реванша и се надявам да имаме силата, волята и дисциплината да отстраним този съперник. Осиек е добър тим с млади, само че здрави играчи, които знаят какво желаят на терена.

Славия постоянно желае да победи, изключително огромните тимове. Затова може да чакаме огромен конфликт и това ще бъде подготовка за Осиек ", разяснява Люпко Петрович пред bTV.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР