Треньорът на Славия - Златомир Загорчич даде интервю пред Диема.

...
Треньорът на Славия - Златомир Загорчич даде интервю пред Диема.
Коментари Харесай

Загорчич: Гриша Ганчев винаги има ясна визия за бъдещето

Треньорът на Славия - Златомир Загорчич даде изявление пред " Диема ". Ето какво сподели сръбският експерт:

" Нямам тъкмо мнение за чужденците в България. Финансовите благоприятни условия на някои тимове разрешават да се притеглят чужденци, други не. Ние в Славия работи по различен метод. Работим с нашите юноши и се пробвам ги вкарваме в първия тим. Трябва време. Не може да стане бързо.

Има изгубено доста време. Оттам идват проблемите и за националния тим. Някои тимове желаят да вдигнат равнището с чужденци, други тимове изпитват компликации. Финансовите благоприятни условия за основни. Лудогорец го демонстрира за шеста поредна година. Участват в Европа и играят добър футбол. В ЦСКА също има доста чужденци и демонстрират качество през това състезание. Левски също купиха чужденци и в този момент си проличава. Малко се работи с децата тук в България. В школите тук и в Сърбия има разлика.

 Славия се отхвърли от хърватския бранител
Славия се отхвърли от хърватския бранител

" Продължаваме да търсим централен защитник, само че не зная къде ще го намерим ", съобщи Златомир Загорчич

В Сърбия доста бързо ги пускат в мъжките тимове. Има специфична система там. Винаги се гледа по-опитните хора да са водачите на терена. Тогава е по-лесно за младите да покажат това, което могат на терена. Един водач, който е умел, оказва помощ когато и да е на млаите играчи, дава му препоръки. Това е доста значимо. В Литекс и Славия имаме такива хора. Има хора, които желаят и им оказват помощ на терена. Надявам се да създадем още играчи за първия тим.

Най-хубаво е за един треньор да работи с малди играчи. Играчи, които слушат и вършат това, което им кажеш. В Литекс имахме двама чужденци. Имахме Бодуров и Пиргов, всички други бяха млади от школата и играхме добър и мощен футбол. Мисля, че такова нещо ще стане и в ЦСКА, доколкото познавам Ганчев. Тук несъмнено чакат повече титли. Школата в Славия също работи добре. Ние обаче сме принудени да продаваме в чужбина, тъй като живеем с тези пари ", призна експертът.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР