Треньорът на Рома Жозе Моуриньо критикува решението на Италианската федерация

...
Треньорът на Рома Жозе Моуриньо критикува решението на Италианската федерация
Коментари Харесай

"Първенството е компрометирано": Моуриньо критикува Серия А заради "Ювентус"

Треньорът на " Рома " Жозе Моуриньо подлага на критика решението на Италианската федерация по футбол да отнеме още веднъж точки на " Ювентус ". В понеделник Апелативният съд към централата на клуба за финансови облаги посредством фиктивно завишаване на цените при прехвърляния на играчи.

" Ювентус " първо беше с, като игра с това наказване от януари до април, когато Италианският олимпийски комитет (CONI) краткотрайно точките. Сега клубът беше свален от второ до седмо място с отнетите 10 и съвсем несъмнено няма да играе в Шампионската лига следващата година. " Ювентус " научи наказването си малко преди началото на мача с " Емполи ", който загуби с 1:4.

 Точките са тук, само че не напълно: правосъдната борба за Точките са тук, само че не напълно: правосъдната борба за " Ювентус " стартира изначало

Моуриньо съобщи, че в случай че е знаел, че " Ювентус " ще бъде изваден от четворката, е щял да пусне друг състав в мачовете против " Монца " и " Болоня ", където заложи най-вече на запасите.

" Това е някаква смешка, остават два мача до края на сезона. За нас, за всички, даже за " Ювентус ". Нашият метод щеше да е друг, в случай че знаехме за това преди мачовете с " Монца " и " Болоня ". Съжалявам за треньора на " Ювентус " Масимилиано Алегри и за играчите, тъй като те са си заслужили точките на терена. За мен лигата е компрометирана по този начин. Съжалявам за експертите, тъй като те заплащат за неточности на шефовете ", сподели Моуриньо, който през годините е имал доста спорове с " Ювентус " и е дразнил намерено почитателите на отбора, които не го харесват поради годините му в " Интер ".

Треньорът на " Ювентус " Масимилиано Алегри също подлага на критика федерацията. Той прикани да се един път решение един път вечно и съобщи, че няма изясненост дали клубът въобще ще играе в европейските шампионати следващата година.

" Беше необичайно да разгласят присъдата ни 10 минути преди да излезем на терена против " Емполи ", Това не ни оправдава за загубата. Преди мача бяхме втори с 69 точки, след мача сме седми с 59. Това не е лесна обстановка. Психологическият аспект е значим във футбола. Едно е да си втори, друго е да си на 5 точки от четвъртото място. Надявам се да вземат решение един път вечно. Просто е необикновено това, което се случва. Стига толкоз ", сподели Алегри.

Той съобщи, че няма да подава оставка поради слабите резултати на отбора, тъй като " би бил страхливец ", в случай че напусне в актуалната обстановка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР