Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти подчерта важността на вратаря

...
Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти подчерта важността на вратаря
Коментари Харесай

Анчелоти изтъкна колко важен е Куртоа за Реал

Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти акцентира значимостта на вратаря Тибо Куртоа за тима след равенството с Манчестър Сити в първия полуфинал от Шампионската лига във вторник.
 Реал Мадрид - Манчестър Сити 1:1 в първи полуфинал от Шампионската лига
Реал Мадрид и Манчестър Сити оставиха всичко за реванша

Първият рунд от борбата приключи 1:1 на " Бернабеу "

" Продължавам да имам вяра, че за един вратар е по-важно да си служи повече с ръцете, в сравнение с с краката. Но той прави и двете доста добре ", сподели Анчелоти на конференцията си преди мача на отбора му против Хетафе.

" Куртоа има големи качества. За нас е шанс, че имаме вратар като него. А другият ни късмет е, че имаме отличен треньор на вратарите, който се споделя Луис Йопис ", добави италианецът.

" Работата с Тибо е всекидневна. Тренираме с него при излизането за дълги топки. Това са пространства, в които вратарят е доста значим ", изясни треньорът.

Реал Мадрид изостава доста зад Барселона в битката за купата и медиите и почитателите се чудят дали Карло Анчелоти ще даде отмора на някои от главните си футболисти против Хетафе.

" Няма да поемаме опасности, тъй като имаме свежи играчи, които желаят да играят, и други, които са изморени. Това е мач, който ще изисква доста от нас. Имаме потребност от прохлада и сила, тъй че ще заложа на пресен състав ", сподели Анчелоти.

" Имаме още някои съмнения за играчи, които получиха удари в мача във вторник и още не са възобновени: Бензема, Алаба и Родриго. Ще забележим положението им на следващия ден. Менди и Себайос се завърнаха в състава ", акцентира италианецът.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР