Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти говори пред медиите преди

...
Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти говори пред медиите преди
Коментари Харесай

Анчелоти: Това може да бъде най-добрият ми сезон като треньор

Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти приказва пред медиите преди дербито на следващия ден с Атлетико Мадрид. Италианският експерт разкри, че на вратата на Реал ще бъде украинецът Лунин.

"Физически сме в положително положение, имахме два дни отмора. Ще се опитаме на следващия ден да извадим най-хубавия състав. Сигурно е, че на следващия ден ще играе Лунин, а Куртоа ще почива. Алаба и Азар не са подготвени, Бейл и Иско също са отвън състава ", разяснява Анчелоти.

"Тези мачове ни идват доста добре, тъй като ни оказват помощ да запазим ритъма на игра, динамичността. Вярно е, че към този момент не играем за нищо в Ла Лига, само че е доста значимо да запазим ритъма. Играем против тимове, които има защо да се борят, а и фланелката ни задължава ", сподели още италианецът.

"В Италия нямаме обичая да вършим шпалир, дано всеки го прави, както го усеща. Атлетико е непосредствен тим, другари са. Уважаваме ги. Ако ни създадат шпалир, ще е добре, само че в случай че не създадат, също е добре ", счита той.

"Аз съм спокоен човек, обичам това, което върша. Обичам живота, не съм захласнат от футбола. Харесва ми футболът, само че без отнемане. Имам шанса за работя в свят, който ми харесва ", отговори той на въпрос по какъв начин би се описал накратко.

"Миналата седмица станахме първенци и се класирахме за финала. Ще се опитаме да спечелим Шампионската лига на 28 май. Ако това стана, ще бъде най-хубавият ми сезон като треньор ", призна Анчелоти.

"Основното качество на тима ни е скромността, няма надменност, няма прекомерно его. Никой от тях не счита, че е по-голям от другите. Тежестта на фланелката е доста значима, всеки състезател на тима ни изпитва нещо особено ", сигурен е треньорът.

"Ако всичко върви добре тук, бих останал до 80 години. Защо не? Обмислям концепцията, като спра с Реал Мадрид, да спра с футбола. Трудно бих намерил по-добър тим в света ", сподели още Карло Анчелоти.

"Давиде ми е наследник и помощник. Научи доста, с цел да потвърди, че не е тук, единствено тъй като ми е наследник. Скромен е, сериозен, експерт, управлява дребните елементи. Моят щаб е млад и ми оказва помощ доста да мисля за това, което може да се случи ", добави той.

"Може да се каже, че изживявам втора младост. Наслаждавам се на работата си на всички места - в Наполи, в Евертън също. Но Реал Мадрид си е Реал Мадрид. Това е меден месец, който продължава. Казах го през декември, а към този момент сме май месец. Това е доста дълъг меден месец ", приключи Карло Анчелоти.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР