Треньорът на Порто Сержио Консейсао заяви, че футболистите му заслужават

...
Треньорът на Порто Сержио Консейсао заяви, че футболистите му заслужават
Коментари Харесай

Консейсао: Заслужаваме поздравления

Треньорът на Порто Сержио Консейсао съобщи, че футболистите му заслужават поздравления след успеха с 5:3 в решителния мач от последния кръг на груповата Фаза на Шампионската лига по футбол против Шахтьор (Донецк) като хазаин.

С триумфа португалският гранд си подсигурява второто място в група Н " с 12 точки, с което си подсигурява класиране за осминафиналите на конкуренцията.

" Винаги е мъчно да играеш с висока преса, играчите заслужават поздравления. Много съм благополучен, че за следващ път стигаме до осминафиналите в шампионата. Тук сме, с цел да покажем най-хубавото от себе си. Една от задачите е реализирана и в този момент ще гледаме към жребия със успокоение, въпреки че можем да се паднем против доста мощни тимове ", сподели Консейсао, представен от " Рекорд "

Начало на головото шоу на " До Драгао " даде Галено за Порто с две попадения, сред които за Шахтьор се разписа Данило Сикан. Мехди Тареми направи 3:1 преди автогола на Еустакио да върне интригата в дуела. С точни изстрели на Пепе и на сина на Консейсао - Франсишко, португалския отбор поведе с 5:2, а Егиналдо се разписа за трети път за Шахьотор малко преди последния съдийски сиглан, с цел да оформи крайния резултат.

След успеха нощес Порто незабавно насочва вниманието си върху дербито в локалното състезание против Спортинг (Лисабон) в понеделник.

" Стремим се да работим ден за ден. Сега ще отдъхнем след този ефективен мач и ще насочим напъните си към конфликта със Спортинг, който е доста значим за нас. Ще приказваме за осминафиналите, когато пристигна времето ", добави наставникът.

Победител в групата стана Барселона също с 12 точки, само че с по-добри индикатори в директните дуели против Порто. Шахтьор приключи трети с 9 пункта и продължава в Лига Европа, а последният в групата е Антверп, който събра 3 точки, отпада от континенталните шампионати.
 Порто пречупи Шахтьор в голово шоу и се класира за 1/8-финалите
Порто пречупи Шахтьор в голово шоу и се класира за 1/8-финалите

Португалците надвиха с 5:3
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР