Треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов

...
Треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов
Коментари Харесай

Ангел Русев: Няма да тренирам в националния отбор без Иван Иванов

Треньорът на националния тим по повдигане на тежести Иван Иванов е уволнен след 12 години на поста

Бойкот в българските щанги, откакто Федерацията по повдигане на тежести освободи треньора Иван Иванов. В поддръжка на Иванов се разгласи и националът Ангел Русев от ТСК - Русе, предава.

„ Не считам, че е правилно да се отстранява един треньор, който е дал доста на България и на самия спорт. Той е един мотиватор. На нас ни е мотиватор, тъй като е олимпийски първенец, а ние желаеме да бъдем като него… Лично за мен – мисля, че няма да упражнявам в националния тим. Имат съвет треньорите и избират кой ще бъде на националния тим и президент. Нас никой не ни пита, само че по наше предпочитание желаеме да си бъдем със старши треньора. Ние работим с него и имаме триумфи. Имаме му доверие и той ни има доверие на нас. Искаме да изкараме най-малко с него Олимпиадата. Просто, в случай че там вземе орден, ще приключим. В края на декември би трябвало да получаваме по 2 заплати. Ние сме взели по една заплата. Другата не сме… Аз си оставам в клуба. Ще упражнявам в клуба. Ако би трябвало, ще вземам участие даже единствено на български надпревари, до момента в който не се оправят нещата, до момента в който не се върне отпред на националния тим Иван Иванов. Без него няма по какъв начин да се случат нещата “, разяснява Ангел Русев.

Треньорът на националния тим Иван Иванов е уволнен след 12 години на поста след еднолично решение на президента на федерацията Неделчо Колев. Заедно с него са отстранени и всичките му помощници.

На 5 януари в Министерството на младежта и спорта е входиран проект за подготовка на тежкоатлетите за предолимпийската 2023 година. В него като треньори на националния отбор са вписани Пламен Аспарухов с помощници Кристияна Колева и Лъчезар Кишкилов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР