Треньорът на Милан Дженаро Гатузо очаква с нетърпение сблъсъка с

...
Треньорът на Милан Дженаро Гатузо очаква с нетърпение сблъсъка с
Коментари Харесай

Гатузо: Трябва ни само една искра срещу Ювентус

Треньорът на Милан Дженаро Гатузо чака с неспокойствие конфликта с Ювентус на финала за Купата на Италия. Двата отбора ще се изправят един против различен в сряда вечер на "Олимпико " в Рим. Според наставника, този дуел по страст доста ще наподобява на край на международно състезание. Той счита, че отборът му се нуждае от една искра, която да възпламени фойерверките.

"Емоционално този мач ще бъде съвсем като край на международно състезание. Усещаме вдъхновението на почитателите и желанието им да вдигнем трофея. С тима, с който разполагаме, ни би трябвало единствено една искра, която да възпламени фойерверките. Няма потребност в допълнение да подстрекавам момчетата. Изправяме се против тима, който господства в италианския футбол и в Европа в последните 7 години, тъй че те имат сериозен опит. Трябва да покажем най-хубавото, с цел да прескочим това затруднение. Вярвам, че можем да създадем нещо огромно ", уверен е Гатузо.

Милан загуби последния заключителен конфликт за купата с Юве до момента в който отпред на отбора бе Кристиан Броки. След това "росонерите " надиграха "бианконерите " в дуела за Суперкупата на Италия с Винченцо Монтела на аварийна пейка.

"Трябва да създадем две неща. Първото е да не разрешаваме на Ювентус да играе своята игра, а второто е да играем с кураж и да не се предаваме. Съперникът е цялостен с първенци, само че и те имат своите недостатъци. Ще бъде забавен мач. Дано не създадем грешките, които допуснахме в последните 15 минути при последния конфликт в Торино. Дъглас Коща и Хуан Куадрадо могат много да ни затруднят с бързината си, тъй че би трябвало да бъдем деликатни. Мисленето може да бъде от огромно значение в спорта и в живота. Да се подготвим добре тактически не е задоволително, нужно е нещо да щракне в главите ни, би трябвало да покажем освен това, с цел да победим Ювентус ", добави наставникът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР