Треньорът на Левски Николай Костов е оптимист за представянето на

...
Треньорът на Левски Николай Костов е оптимист за представянето на
Коментари Харесай

Николай Костов: Славия е неудобен противник, нашето предимство е публиката

Треньорът на Левски Николай Костов е оптимист за представянето на тима в идния мач със Славия, както и в останалите дербита през идната седмица с Лудогорец и ЦСКА-София.

„ Не съм мислил по въпроса за паузата и по какъв начин се отразява. Липсват ни играчи в този интервал. Мисля, че се подготвихме добре. Направихме мини-подготовка с доста съществени тренировки предходната сряда и четвъртък плюс една контрола със едва движение. Преодоляхме умората от това и сме подготвени за дуелите от шампионата “, стартира Костов.

„ Всички играчи са разполагаем като се изключи осъдените. Митков към момента е навън. Охене и Цунами са на линия и се готвят за мача със Славия. За Хоакин е комплицирано за пояснение. Трябва да му се даде задоволително време да се приспособява към тренировките на нашия тим. Все още не сме решили да го създадем главен състезател и титуляр. Но го следим и се чака момента. Доверяваме му се повече и повече и сме спокойни, че в случай че влезе в игра ще извърши добре дилемите си “, сподели още треньорът.

„ Билал Бари няма по какъв начин да стартира титуляр. Той е все по-добре и по-добре. Но дано не приказваме единствено за травмираните играчи. Славия е добър тим изключително откогато се появи Загорчич. Той умее да изцежда играчите и да взима максимума от тях. Предимството ни е голямо пред Славия – публиката. Ако при тях е въпрос на мотивация от страна на треньора, при нас публиката стимулира отбора.

Славия е неуместен съперник. Проследили сме най-опасните футболисти, най-хубавите им страни. Мисля, че сме подготвени да победим противника. Аз не обичам да се тормозя. Защо да имам фатализъм за крах, откакто играчите се показват добре. Радваме се на положителната серия от мачове без загуба. Ще се наложи в идващите мачове тимът да играе по-дисциплинирано във фаза отбрана, тъй като ще има повече пространства. И за нас е забавно по какъв начин ще протекат тези мачове и какъв брой оптимално точки можем да вземем от тях “, разяснява идните дербита Николай Костов.

„ Аз не мисля, че идващите мачове са тежки. Не съм склонен, не желая да мъдрувам, просто тези мачове се чакат от публиката, защото става въпрос за противопоставяне сред най-хубавите тимове. Имаме нови и млади футболисти и ми е забавно по какъв начин ще се проявят те. Ако реализираме победи, каквато е настройката ни, ще бъде прелестно. Много зависи по какъв начин ще приключи още мачът със Славия, по какъв начин ще го изиграем, какво ще бъде наличието ни.

В какво психическо положение ще потеглим към Разград. Това са предстоящи мачове и са решаващи за нашия тим. Ще ги изиграем на едно доста обичайно равнище. Темата за съдийството е доста комплицирана. Разчитам на правдивост, на нищо друго. От това зависи бъдещето на българския футбол, освен на обособен тим. Не желая да приказвам за корупции или други такива настройки. Вярвам, че съдията ще бъде виновен във всеки мач до края за своите дейности, с цел да няма след това кавги и несъгласия “, приключи Костов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР