Треньорът на Левски Лукойл Тити Папазов подчерта, че вече подсигуреното

...
Треньорът на Левски Лукойл Тити Папазов подчерта, че вече подсигуреното
Коментари Харесай

Тити Папазов: Задачата ни е да стигнем максимално напред в Европа

Треньорът на Левски Лукойл Тити Папазов акцентира, че към този момент подсигуреното класиране на първенците напред във ФИБА Къп никога не тярбва да води до разпределяне, а в противен случай - той и останалите от щаба му би трябвало да стимулират оптимално баскетболистите. Шампионите гостуват на финландския Катая в предпоследния си мач от групата на четвъртия по мощ шампионат на континента, като към този момент имат обезпечено място в идващия стадий, откакто завоюваха и четирите си мача до момента.

" Най-важното в този момент е да запазим централизация и да приключим групата по най-хубавия метод. Не считам, че има коренна разлика в това дали ще сме първи, или втори в класирането, само че резултатите несъмнено са тези, които вдъхват самочувствие на тима. От една страна в този момент би трябвало да играем по-освободено и без напрежение за победа, само че от друга, никога не би трябвало да се задоволяваме, че към този момент сме се класирали и сме си свършили работата. Не бива да си разрешаваме да не играем на най-много. Треньорска отговорност пък е да намерим метод да мотивираме играчите и за дуела във Финландия, макар че към този момент сме си обезпечили присъединяване във втората фаза на шампионата ", сподели Папазов.

" Втората фаза стартира на 12 декември и идната стъпка е да се борим да излезем и от новата група. Задачата ни е да се класираме оптимално напред във ФИБА Къп, само че не е имало някакви безапелационни условия. Смисълът на спорта обаче е да се побеждава. Освен тези два мача, които остават до края на тази група, имаме обезпечени още шест във втората фаза. Надявам се да се представим почтено и в тях ", добави някогашният народен селекционер.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР