Треньорът на Левски Делио Роси продължава да бъде много далеч

...
Треньорът на Левски Делио Роси продължава да бъде много далеч
Коментари Харесай

Делио Роси чупи рекорд по загуби в Левски


Треньорът на Левски Делио Роси продължава да бъде доста надалеч от задачите, за които пристигна в клуба. Нито някакъв трофей се вижда в обозримото бъдеще, нито играта има даже минимални първи проблясъци за усъвършенстване.

И в случай че позитивните неща и върховете са непостижими за италианеца, то по пътя към антирекордите той се оправя надалеч по-добре. След като загуби за трети път подред в шампионата, италианецът стана първият чужденец, под чието управление Левски записва 5 загуби в границите на едно състезание, написа " Меридиан мач ".

Преди да се издъни от ЦСКА, Берое и Ботев - Роси загуби през есента от Лудогорец в Разград и отново от Ботев Пловдив. До момента няма нито един чужденец, водил " сините " в елита, който да е допускал повече провали от Роси. Досега търпението към експертите, идвали на " Герена " от чужбина, се е изчерпвало най-много при четвъртата загуба.

До толкоз са стигали единствено Рудолф Витлачил през сезон 1965/66 и Ратко Достанич през есента на 2009-та. Чешкият експерт обаче си потегля, откакто с четирите загуби за 30 кръга стига до второто място - позиция, за която Делио Роси и неговият тим сега не могат и да мечтаят.

Ратко Достанич пък бе търпян до октомври 2009-а, като за осем кръга загуби четири пъти. Но даже и при него Левски играеше надалеч по-силно занапред и някои от провалите и равенствата, пристигнаха след огромен малшанс.

Парадоксалното е, че много от треньорите са си тръгвали или са били уволнявани без загуба. Унгарецът Шомлай е отпратен през 1949 година след дубъл и без загуба за шампионата и за Купата.

Рюдигер Абрамчик пък бе уволнен напролет на 2002-а единствено с победи и две равенства. Ремитата бяха в тежки гостувания - против ЦСКА на " Армията " (2:2) и Марек в Дупница (1:1).

Без проваляне си потегли и Люпко Петрович през есента на 2001-ва след четвъртия кръг, и през есента на 2016-а след десетия. През 2000-та пък Владимир Федотов едвам бе дочакан да направи един " хикс " против Черноморец в Бургас, с цел да му бъде обичай шута.

На фона на всички тези случаи комфортът, на който се радва Делио Роси, в действителност е голям. Нито един от изброените, а и от всички останали, които са водили тима надали щеше да бъде търпян при толкоз отрицателни резултати.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР