Треньорът на Левски – Станимир Стоилов, говори пред медиите преди

...
Треньорът на Левски – Станимир Стоилов, говори пред медиите преди
Коментари Харесай

Стоилов: Отключихме злобата и негативизма към Левски, което значи, че се справяме добре

Треньорът на Левски – Станимир Стоилов, приказва пред медиите преди семейството на Локомотив Пловдив в събота. Мъри съобщи, че тимът е отключил злобата и негативизима към клуба, което значи, че се оправя добре.

„ Нормално е да чакаме реакция от футболистите, да схванат значимостта на мача. Време е да се върнем към успехите. Надявам се да реагираме както прилича на Левски. Амбицията им и наличието на почитателите ги държи стимулирани. Очаквам футболен празник и тимът да завоюва. Локомотив играе атакуващ футбол. Тази година направиха добър старт, играят комбинативен футбол. Има сериозна задача за нашия тим да вдигнем равнището. Ако не играем на оптималните си благоприятни условия, е допустимо да поднесем неприятна изненада ”, стартира Стоилов.



„ Томаш има атакуващ жанр. Беше ни мъчно в сгъствени отбрани, само че към този момент сме задължени да търсим успеха. Това е добър миг футболистите да показват равнището и класата, която демонстрираха в предните мачове. Тренираме всекиндневно. Далеч съм от мисълта, че за една седмица можем да си решим всички проблеми. За Левски се играе постоянно с малко повече от оптималната мотивация. Техният ангажимент е да изиграят мача на оптималната скорост и да бъдат по-уверени в завършващия пас и завършващия удар. Нямаме травмирани футболисти на този стадий. Дано всичко да е наред до мача. Всички футболисти са здрави, с дребни болежки ”.

„ От януари се готвим с дребен брой играчи и се справихме. В предната седмица изиграхме на положително равнище три мача. Не виждам причина да имаме проблеми. Футболистите са млади, които могат да се възстановят бързо. Умората им може да пристигна от главата. Имаме опция да вършим по една-две ротации. Няма по какъв начин да търсим опрощение от сбит цикъл. Левски пораства откъм качество, когато играе качествени конфликти ”.

„ Още през предходната седмица споделих, че би трябвало да оставим експертите да разясняват съдийството. В случаите, в които се разяснява за Левски, излезе, че сме ощетени против Локомотив София, с вярно незачетен гол за Ботев Пловдив и с добра оценка за съдията против Берое. Левски е бил ощетен или е бил прав. Казах да дадем на експертите да коментират нещата, тъй като доста от нас не познаваме разпоредбите, с цел да сме по-контректни. Оказа се, че не сме толкоз страшни, с цел да се основава нервност. Хората, които говореха и пишеха сега трябва да се срамят. Отключихме негативизима и злобата към Левски, което значи, че си вършим добре работата. Всички се поуспокоиха. Ние обаче не би трябвало да се успокояваме и би трябвало да побеждаваме. Имаме игрово превъзходство над съперника, остава да почистим завършващия удар ”, добави той.

„ Аз не съм сериозен, оставих експертите да разясняват. Само повторих думите на шефа на съдиите. Бих се съгласил с думите на Любо Пенев. Може по време на мач да се взимат по-смели решения. Прекалено доста се разчита грешките да се поправят от ВАР. Клубовете имаме много по-сериозни проблеми, с цел да се вглеждаме в съдиите. Оказа се, че в нашите случаи съдиите са били прави или грешките са в ущърб на Левски. За нас е по-важно да се каже някоя нелепост, а дали е истина, не е толкоз значимо ”.

„ Двете ни семейства са против тимове от челото на класирането. Ако не спечелим, ще се борим за квотите в Европа. Футболистите би трябвало да схванат, че към този момент всяка неточност може да се окаже сложна за наваксване. В България обаче с две-три победи си в битката за първото място. Първите десетина тима са доста близки ”.

„ Всяка акцията за положителното на Левски би трябвало да бъде подкрепена от всички нас. Моят апел е да се взе участие във всички акции. Те оказват помощ на клуба. Имаме потребност от всяка помощ. Всеки може да си избере в коя акция да взе участие ”, приключи Стоилов.  
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР