Треньорът на Григор Димитров Дани Валверду разкри интересни подробности около

...
Треньорът на Григор Димитров Дани Валверду разкри интересни подробности около
Коментари Харесай

Валверду: Аз пожелах Агаси, от него зависи колко време ще остане

Треньорът на Григор Димитров Дани Валверду разкри забавни детайлности към присъединението на Андре Агаси към щаба на българина. Венецуелският експерт бе посетител на ATP Tennis Radio, където разяснява показване на най-хубавия ни тенисист в последно време и потребността от смяна.
Агаси влезе в щаба на Григор, само че не като треньор Бившият №1 в света ще бъде съветник на българина
" Последните няколко месеца бяха изпълнени с върхове и рухвания, само че по този начин беше през цялата втора половина от сезона. Работим обаче върху това той да върне увереността си. В средата на годината нямахме и огромен шанс при жребиите. Това не е опрощение, тези мачовете би трябвало да се печелят. Дори и седмицата да не е добра, ще работим крепко през ноември и декември. ", сподели Валверду.

" Григор играе добре, вършим някои промени, които са положителни в дълготраен проект в кариерата му, а освен при започване на идната година. Проблемът не е единствено душевен. Не се фокусираме единствено върху това какво се случва единствено през съответната седмица. Опитваме се да го превърнем в най-хубавия състезател, който може да бъде. Той към този момент реализира огромни неща. "

" Отборът ни има вяра, че той би трябвало да е по-постоянен на най-високо равнище. "

Относно присъединението на Андре Агаси към отбора, Валверду съобщи:

" Говорихме с тима. Мисля, че наличието на някой като Андре в близост, с който са прекарвали време дружно в Лас Вегас, е извънредно попълнение към екипа ни. Той е някой, който може да помогне. Може да способства с доста неща както на корта, по този начин и отвън него. "

" Той е страховит човек и е наслаждение да е в близост. Аз взех решението да се свържем с него и да забележим дали желае да помогне и за благополучие той се съгласи. Прекарахме много време през миналите три седмици и сме разчувствани, че ще е с нас в бъдеще. "

" Изцяло от Андре зависи какъв брой време ще остане. Григор не е желал от него да поема никакви задължения. Разбира се, колкото повече време остане, толкоз по-добре. Последните няколко седмици, които прекарахме с него, бяха доста продуктивни. Искаме да се усеща удобно с това, което прави. "

" В предсезонната подготовка ще прекараме време в Монако с Андре или някой различен. Аз обичам да играя с Григор и оставам сигурно. Идването на Андре оказва помощ за решаването на проблемите, аз съм водачът на този тим. ", добави треньорът.
Гришо отпадна на двойки, ще играе с Агут на сингъл Димитров и Фонини изгубиха в първи кръг в Париж
В сряда Димитров ще стартира присъединяване си на последния за годината шампионат от серията " Мастърс " в Париж. Той е подложен под номер 9 в главната скица и по тази причина започва непосредствено от втория кръг, където негов противник ще бъде испанецът Роберто Баутиста Агут.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР