Треньорът на Етър Петко Петков сподели, че усилено се търси

...
Треньорът на Етър Петко Петков сподели, че усилено се търси
Коментари Харесай

Петко Петков: Търсим нападатели от България и чужбина

Треньорът на Етър Петко Петков показа, че интензивно се търси нападател. Той разкри, че не се следят единствено българи за върха на офанзивата, а и чужденци. Наставникът на "болярите " приказва пред клубния уебсайт за подготовката и задачите на отбора през новия сезон. Петков благодари и на кмета на Велико Търново Даниел Панов за помощта, която оказва на клуба.

– Г-н Петков, за какво решихте да продължите да водите Етър и през новия сезон?

– С наслаждение не преставам работата си, усещам се в действителност особено в този клуб. На първо място, отговорност, която идва от традицията и историята на Етър, имената на огромните футболисти, които за моя наслада познавам и персонално. Аз също съм от това потомство, което израстна с триумфите на САЩ-94. Като прибавим и именитите треньори, задоволително е да споменем името на Георги Василев… Така че за мен е отговорност и чест да повеждам този тим и в действителност се веселя, че останахме в елита и ще продължа работата си тук. Втората причина са градът и почитателите на тима, които ни поддържат във всеки мач – любовта им към тима и играчите в действителност задължават.

– Имаше ли миг на съмнение дали да останете?

– В никакъв случай. Дори и в най-тежките моменти, когато по време на пандемията пристигна рецесията, напуснаха ни играчи, ударите, които получавахме отвред. Но аз в никакъв случай не съм бил нерешителен и не съм бягал от отговорност и в никакъв случай не си потеглям в сложен миг. Велико Търново е футболен град и за мен е чест да работя тук.

– Вие заявихте, че ще се борите текучеството в тима да намалява…

– Моето предпочитание е да резервираме главните си играчи. На Фло Боджадж предложихме нов контракт, само че той към момента обмисля офертата. ЦСКА-София си прибра Тонислав Йорданов. Но в общи линии ограничихме отлива на играчи. Наложи се да вземем нови, търсим още за някои постове. Надявам се, че във всяко отношение ще успеем да развием тима.

– Как се вписват новите имена?

– Пламен Крачунов е с доста богата визитка, преди Локомотив София той игра в Полша, където равнището е много високо. Има мощни игри в ЦСКА, аз познавам от дълго време неговите качества и темперамент. След напускането на централните бранители Дюлгеров и Станоев имахме потребност и незабавно реагирахме с привличането на Крачунов и Мариян Иванов. Аз избирам да имаме повече българи в тима, тъй като доста по-лесно се приспособяват в ситуацията, знаят какво е Етър и какво е да играеш за този клуб.

– Как стоят нещата с Мариян Иванов?

– Направи към този момент подготовка и мач, разбрали сме се и остава единствено да парафираме контракта.

– А Христофор Хубчев?

– Тренира по самостоятелна стратегия. Станаха 6 месеца от интервенцията, навлиза от ден на ден и се надявам в околните седмици да се включи сполучливо в тима. Здравко Илиев също тренира самостоятелно, много напредна след травмата и се надявам от другата седмица да е на линия.

– Очертава се отбраната да бъде най-сериозно комплектованата линия…

– Ние търсим разновидности на всички места. Наистина, след спирането отбраната ни бе в много пожарен вид. Яни Пехливанов е халф, само че се наложи да играе като бранител. Скерлев с ляв крайник бе заставен да играе в дясната зона. Но всички се оправиха добре и изиграхме положителни мачове.

– Ще се търсят ли попълнения в нападателен проект?

– В момента работим по привличането на нападатели, имаме разновидности да вземем и преотстъпени. Гледаме и чужденци. Атаката ни би трябвало да се ускори, само че значимо е и да не позволяваме неточности в селекцията.

– Няколко думи за другите нови Дани Пехливанов, Йосков и Михайлов?

– И тримата са към този момент част от тима. Йосков и Михайлов са млади играчи с положителни качества, с втория подписахме тригодишен контракт, може да играе на няколко позиции. Дани Пехливанов го познавам от дълго време, той имаше мощен сезон в Септември, след това беше в Дунав и Хебър. Има качества и може да се оправи на две значими позиции, където нямаме опция.

– Как протича подготовката, към този момент сте в третата седмица?

– Неслучайно бяхме първият тим, който стартира подготовка, защото по време на пандемията не можахме да създадем такава. А насрочването на мачовете ни за най-горещите часове докара и до тези контузии на съществени играчи. Сега ще го поправяме с повече работа за кондиция. Изиграхме три контроли и се представихме в тях по възходяща линия. С ЦСКА 1948 играхме равностойно, само че загубихме, анулираха ни и много противоречиво попадение, само че резултатът не е значим. Със мощния тим на Берое бяхме изцяло равностойни имахме шансове. А на терена в Ловеч не се играе по никакъв начин елементарно, само че доминирахме от самото начало и спечелихме справедливо. Последната контрола е против Ботев Пловдив, също много класни. Неслучайно избрахме мощни съперници.

– Вие споменахте, че очаквате с очаквания Общото заседание, което би трябвало да избере нова клубна управа…

– Аз персонално съм оптимист, ще влязат нови хора в Управителния съвет на клуба. Надявам се те да обичат Етър и всеки да работи с цялостни сили за по-добри времена на клуба. Иска ми се всички хора от бизнеса да обединят напъните си и да работим дружно. Аз съм подобен вид човек – отворен съм да работя с всеки един, който е подготвен да помогне на Етър. При основаването на една по-стройна организация в самия клуб и по-добро ръководство, Етър ще се показва много по-добре. Ще спре отливът да положителни футболисти, ще се мисли в вероятност, ще се оправи работата на всички равнища в клуба, школата ще проработи по-добре и ще дава фрагменти. Всичко това е обвързвано с един работещ Управителен съвет.

Моите възторженостти към Община Велико Търново и към кмета Даниел Панов – това е човек, извърнат с лице към футбола. Приносът им за издръжката на Етър е доста огромен. Ние би трябвало да бъдем признателни за това, тъй като доста от кметовете в България като чуят за футбол, освен затварят вратата, само че я залостват и с бюрото… Под предтекст, че има доста компликации в обществената сфера. Тук във Велико Търново в лицето на Общината ние имаме съидейници, тъй като футболът е обществен феномен, а спортът е образец за младото потомство. Освен всичко Етър не е тим на един човек, а на целия град. Затова желая на всеки, който желае да оказва помощ на клуба, вратата да му е отворена, да няма дрязги и противодействия.

– Под работещ Управителен съвет да разбираме ли хора, които ще оказват помощ финансово?

– Разбира се – финансиране, организация, ръководство.

– Г-н Петков, в края няколко персонални въпроса. Неотдавна станахте дядо, по какъв начин се чувствате?

– Най-голямото благополучие в персонален проект е когато твоите деца имат свои деца. Чувстваш се по-особено, с една дума – това е благополучие, което поисквам на всекиго!

– Остава ли Ви време да разгледате Велико Търново и по какъв начин се чувствате тук?

– Моето семейство от дълго време обича Велико Търново, идвали сме тук през доста свободни уикенди. Познавам доста добре града и съм обиколил всички забележителности. Тук в действителност се усещам прелестно.

– Работил сте в екипа на доста именити треньори, от кого сте научил най-вече?

– Мога да кажа, че съм работил с всички по-известни треньори – Стоичков, Любо Пенев, Дерменджиев, Херо, Мъри Стоилов… От всеки съм научил по нещо, само че съгласно мен всеки един треньор би трябвало да има личен жанр на работа. Не би трябвало да копира никой, тъй като обстановките във футбола са разнообразни, тимовете и играчите са разнообразни и би трябвало личен жанр и адаптиране в ситуацията. И в този смисъл аз се усещам доста добре в Етър!
.native-ad-suggested-news { position: relative; margin-bottom: 40px; width: 100%; padding: 20px 0; border-top: 1px solid #e7e7e7; border-bottom: 1px solid #e7e7e7; }.native-ad-suggested-news h2,.native-ad-suggested-news h2 a { font-weight: normal; margin-bottom: 10px; font-family: `Roboto Slab`,serif; color: #000!important; }.native-ad-suggested-news h2 { margin-bottom: 10px; }.native-ad-suggested-news.img-responsive { width: 100%; }.native-ad-suggested-news.img-wrapper { overflow: hidden; }.native-ad-suggested-news.native-ad { display: block; width: auto; height: 18px; background: #ffffff; float: left; bottom: 0; }.native-ad-suggested-news.ad-link { display: inline-block; float: right; margin-right: 4px; line-height: 8px; font-family: Roboto,sans-serif; font-size: 12px; line-height: 10px; color: #777; }.native-ad-suggested-news.barcode { display: inline-block; float: left; width: 13px; height: 10px; margin-right: 5px; border-radius: 0; max-width: 13px!important; }.video-bellow-article { position: relative; display: block; } function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `` + `  ` + decodeURIComponent(obj.title) + ` ` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР