Треньорът на Черно море - Илиан Илиев, даде обширно интервю,

...
Треньорът на Черно море - Илиан Илиев, даде обширно интервю,
Коментари Харесай

Илиан Илиев: Надявам се Сватбата да не свири повече мачове на Черно море

Треньорът на Черно море - Илиан Илиев, даде обстойно изявление, в което приказва за представянето на " моряците " от началото на сезона. Г-н Илиев, Черно море е водач след първите четири кръга - без загуба и без позволен гол. Как ще коментирате този мощен старт?
- Вижте, какъв водач, в първите кръгове никой не би трябвало да гледа класирането, има доста отсрочени мачове и чак след седмия-осмия кръг и откакто се изиграят всички срещи, ще придобием по-реална визия по какъв начин се представяме. Засега сме удовлетворени, само че можехме да създадем и повече.

- Къде има запаси Черно море?
- Имаме още пропуски в някои етапи на играта. Имаме и контузени или донякъде възобновени значими хора, като Даниел Димов, който не е водил пълноценна подготовка и играе и тренира с болки, Родриго играе също с проблеми, новият Фоде има лека травма, а и не е привикнал още с нашия жанр. Отделно някои от дребните и другите би трябвало да покажат, че може да вдигнат конкуренцията, а и нямаме доста дълга група, тъй че момента на младите също ще пристигна, те би трябвало да са подготвени.

Какво е настроението в тима след първите изгубени точки вкъщи през сезона?
- Срещу Локомотив (Пловдив) се получи много оспорван мач, не доста хубав, само че здрав мач. Приемаме резултата, който се получи и би трябвало да си извадим поучения, защото в предния ни мач с Берое се видя, че една-две обстановки могат да решат крайния излаз.

Защо не успяхте да вкарате гол на Локо, който предвид на развоя на дуела, евентуално щеше да ви е достатачен за победа?
- Направихме някой хубави неща в офанзива, само че нямахме шанс, майсторство и успокоение пред гола. Нямам искания към нашите играчи, въпреки че някои от тях бяха под нормалното равнище. Във всички индикатори бяхме по-добри, може би ни трябваше повече експанзия в единоборствата и в последните 30 метра.

Предвид това по какъв начин ви свириха против Локо, си припомних предни сезони, когато тръгвахте нагоре и странични фактори спираха възхода ви. Възможно ли по този начин да стане и в този момент?
- Дано да не се повтори. Но да не тръгваме в тази посока и да бъдем позитивни. Мисля че с ВАР съдиите са по-спокойни и свирят по добре. Особенно по младите. Сега за един от по опитните като Ивайло Стоянов откровено се надявам повече да не ни свири. В последните мачове, които ни управлява, той сподели извънредно предпочитание да не побеждаваме. И в този мач Стоянов накъса играта и както ръководеше, сподели, че за него бе най-добре, както даде началото при 0:0, да даде и края при същия резултат.

Ситуацията за дузпа във ваша изгода против Локомотив (Пловдив) бе гледана от ВАР, само че съдията не промени решението си?
- Имаше свирени дузпи след намесата на ВАР в шампионата. Тази, която не бе отсъдена за нас, беше на едно равнище с другата отсъдена дузпа след намесата на ВАР в кръга. Още в действително време се видя, че има дузпа, само че да ви кажа, не видях огромно предпочитание в Ив.Стоянов да види обстановката на ВАР. А и отговарящият за ВАР Ив.Занев учудващо също замълча. Но както и да е, минало, желая единствено едно - когато губим точки да е по футболен метод и виновността да е само на нашите играчи и мен.

В събота гостувате на последния ЦСКА 1948, който още е без победа. Вашите упования?
- Няма последни, няма първи. С изключение на Лудогорец всички тимове са изравнени. ЦСКА 1948 изгубиха мачове, които не бяха чак толкоз за загуба. Няма да е елементарен мач, не се заблуждаваме. Дори може би ще е най-трудният от тези петте.

Очевидно противникът не е същият тим от предишния сезон, няма и почитатели, с цел да приказваме, че може да го поддържат от трибуните. Това дава ли ви преимущество?
- Не. В ЦСКА 1948 има разбърквания в отбрана, само че в офанзива разполагат с рискови реализатори. Бързи и мощни, не са по-различни от предния сезон.

Как желаете да играе Черно море отсега нататък?
- Както до момента - офанзивно, да сме разнородни в офанзива, да има скорост. И, естествено, да продължаваме да сме дисциплинирани в отбранителен пан. Получава ли се всичко това, като цяло ще е добре както за отбора, по този начин и за резултатите ни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР