Треньорът на Барселона Шави Ернандес даде пресконференция преди утрешния реванш

...
Треньорът на Барселона Шави Ернандес даде пресконференция преди утрешния реванш
Коментари Харесай

Шави: Реваншът срещу Наполи е най-важният ни мач за сезона

Треньорът на Барселона Шави Ернандес даде конференция преди утрешния реванш против италианския Наполи от осминафиналите в Шампионската лига.

Настоящият първенец на Испания посреща този на Италия във вторник вечер (12 март) на Олимпийския стадион в Барселона след 1:1 в първия дуел в Неапол преди три седмици, а наставникът на " каталунците " беше безапелационен, че това е най-важният мач за отбора му през сегашния сезон.

" Дали това е най-важният ни мач за сезона? Да, чакаме го с неспокойствие. От четири години не сме били на четвъртфиналите и желаеме да се класираме. Наполи е отличен тим и макар че сега не са в най-хубавото си положение, те въпреки всичко са първенци на Италия ", стартира Шави.

Испанският експерт регистрира още, че " партенопеите " се намират в по-добро положение, откогато отпред на отбора застана Франческо Калцона и на следващия ден чака от тях смела игра.

" Наполи е в по-добра форма с новия треньор. Той има по-динамичен жанр и футболистите се усещат удобно в схемата му. Очаквам да играят самоуверено в отбрана и да пресират високо. За това се изисква доста самостоятелен гений, само че още веднъж - те са първенци на Италия ", разяснява наставникът на Барса.

Бившият футболист на отбора се върна и към равенството по време на първата среща в Италия, изразявайки мнение, че тогава неговият тим е бил по-добрият и в този момент би трябвало да повтори това и в реванша.

" Отсъстват значими футболисти, само че би трябвало да се оправяме и без тях. Според мен в Италия играхме по-добре, а това би трябвало да се повтори и в реванша. Имаме късмет да се класираме на четвъртфиналите и няма да използваме каквито и да било извинения. Не се опасяваме ", приключи Шави Ернандес.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР