Треньорът на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне даде обширно интервю за

...
Треньорът на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне даде обширно интервю за
Коментари Харесай

Диего Симеоне: Роналдо го няма и Атлетико е по-близо до Реал, в готовност сме да бъдем №1 в Ла Лига

Треньорът на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне даде обстойно изявление за Кадена Копе. Той записа доста триумфи отпред на отбора, само че не се радва на мощен старт в Ла Лига този сезон. Атлетико завоюва Суперкупата на Европа след триумф над Реал, само че в шампионата приключи наедно с Валенсия и загуби от Селта.

" Обичам да съм в контакт с хората. Питам да вземем за пример таксиджията какво мисли за наш състезател. Така усещаш настроенията измежду народа. Обичам да съм спретнат, да зная с изясненост какво и по кое време ще върша - по този начин се живее по-добре.

Облак е най-хубавият или най-малко измежду тримата най-хубави вратари в света. Антоан Гризман е международен първенец и най-хубав състезател на финала в Русия, триумфирал в Лига Европа и със Суперкупата на Европа... Той беше най-хубавият в света тази година. Избиращите не мислят изобщо отвън клишето. Боли ме за момчетата, само че това е действителността.

Винаги си мисля единствено едно в Атлетико - че могат да ме изпъдят още на следващия ден. Когато пристигнах тук, ми споделяха да се махна след първия извоюван трофей. Аз обаче виждах, че клубът пораства, и не сбърках, като останах, с цел да растем всички дружно. Дано и в оставащите ми две години всичко продължи по този начин!

В чудноват миг сме, тъй като се питаме дали това да си втори в Испания е положително или неприятно нещо. Ние би трябвало да се борим да сме в Топ 3 и можем да го реализираме, тъй като израснахме. Без Кристиано Роналдо обаче сигурно се доближихме до Реал.

Ще продължим да бъдем непретенциозен тим, национален, тъй като сме обичани от хората и те се разпознават с Атлетико. В последните четири години, откакто станахме първенци през 2014-а, бяхме по два пъти втори и трети. Можем ли да станем отново първи? Да, при сезон на спадове на Мадрид и Барса. Ние сме третите в подготвеност да станат първи, а не първите в подготвеност да си станат първи.

Барселона е в доста положително положение, играе добре в шампионата и взема безапелационно резултати. Ние се борим в Ла Лига с последните два европейски първенеца. В шампионати на къса отдалеченост имаме повече шансове. Не сме били Барса на открито в шампионата, само че два пъти ги изхвърлихме от Шампионска лига. В съревнование с директни елиминации имаш повече благоприятни условия за триумф.

Антоан Гризман взе свръхважно решение освен във футболен, а и в човешки проект. Никога не съм го виждал загубен, в никакъв случай не съм го виждал в Барса - заклевам ви се в децата си! Винаги съм усещал у него желанието да остане. Каза ми, че остава, по телефона, когато аз бях в Лос Анджелис. Беше приказвал преди този момент с капитана и с клуба.

Имам всичките си мечтани футболисти. Има ли по-добри играчи от тези в Атлети, които не са в Барса, Мадрид, Байерн или Сити? Или пък не са по-скъпоплатени другаде? Трудно е да се намерят такива - може би тези, които не играят постоянно в Мадрид или Барса. Но и при нас е мъчно да си спечелиш мястото ", сподели Чоло.


 Диего Симеоне: Сериозно премислям опцията да поема Интер
Диего Симеоне: Сериозно премислям опцията да поема Интер

" Ще стане това, което би трябвало да стане ", съобщи треньорът на Атлетико (Мадрид)
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР