Треньорът Александър Станков смята, че през настоящия сезон Първа лига

...
Треньорът Александър Станков смята, че през настоящия сезон Първа лига
Коментари Харесай

Александър Станков за Първа лига: По-интересно е сега, но нивото…

Треньорът Александър Станков счита, че през сегашния сезон Първа лига несъмнено е станала по-интересно състезание, само че що се отнася до качеството на футбола, не се вижда изключително огромна смяна.

През 2017 година Станков работи във втородивизионния китайски Мейджоу Хака и едвам през последните 2 месеца получи късмет да оцени по-добре ситуацията у нас. 53-годишният експерт показа, че съгласно него ЦСКА към този момент се приближава до равнището на Лудогорец, до момента в който в това време към момента се следи следването на неверни модели от множеството тимове.

„ Трудно ми е да приказвам за родния футбол, въпреки и от 2 месеца да съм тук и имам единствено повърхностни усещания. Нашето състезание, мисля, е станало по-интересно, има повече напрежение и повече дербита. Като качество на футбола, не бих споделил, че сме създали огромна крачка напред. Не може да ме изненада с нещо шампионата. Не мисля, че равнището на футбола не се е трансформирало изключително доста.”

От първа ръка: Защо случката "Китай " не понесе на Божинов?

„ Сега няма индивидуален водач в нашето състезание. До края на шампионата интригата ще се резервира. Да, ЦСКА се приближи до равнището на Лудогорец и упоритостите им са много съществени. Колкото повече тимове като Лудогорец има в шампионата, равнището ще се подвига. Лошото е, че не виждам доста ярки гении измежду българските играчи.”

„ Никой не може да задължи един клуб да постанова млади футболисти. Аз постоянно ги проследявам, тъй като доста години съм работил с подрастващи. Никой не може да задължи притежателите. Трябва да се откри точния баланс – има тимове, които могат да си го разрешат, а други макар че имат такава опция, отиват и подписват контракти с недоказани чужденци. Това не е хубавото.”

„ Не можеш да спускаш разпореждане. Ние сме отворена страна от Европа. Не мога да се съглася, че един отбор от приблизително равнище, който няма финансовите благоприятни условия да поддържа по-класни чужденци, отново потегля да търси задгранични футболисти. Ако този отбор има самообладание от страна на публиката, то тя ще се радва на хора от личната школа. Не го разбирам това нещо.”

„ Ръководството на Локомотив Пловдив са ми другари, аз съм споделял мнението си с тях. Далеч съм от мисълта да им давам ум или да им натрапвам нещо. Има разнообразни типове философия на клубовете, разнообразни тактики. Треньорът е доста значима фигура във всеки отбор, само че в нито един клуб не му разрешават да прави каквото си желае, да води футболисти, които никой не е чувал. После просто нещата стават непоправими. Моите почетения към Акрапович, чувал съм го като футболист, играл е в Германия. Не може обаче да се обръща всичко нагоре с краката. Мога да си разреша да приказвам за Локомотив, тъй като имам усеща и пристрастия, както се споделя. Ако този човек си тръгне, след това става потоп. Как ще се оправят тогава?”

„ Камбуров е един футболист, който всеки един човек, занимаващ се с футбол в България, би трябвало да го почита. Вече на 37 години не счита да се отхвърля, а и не за отричане. Явно не са могли да се схванат. Във футболно отношение той е една легенда. Жалко е, че напусна Локомотив.”

„ Илиан Илиев в Черно море? Сега ще приказвам за човек, който по принцип доста почитам и като персона, и като треньор. С работата си той е потвърдил какво може и какви резултати реализира. Не желая да встъпвам в друга тематика, че той бе доста подобаващ като човек и ментор за Левски. Да не се връщаме обратно. Черно море си откри човек, към който биха показали самообладание и шефовете, и почитателите, тъй като той бе футболист там. Много е значима фигурата на Илиан Илиев за Черно море и те ще вървят нагоре съгласно мен. Поне ще са покрай призовите места.”

„ По най-краткия метод бих се изказал по тази тематика – знаете, че доста мъчно се намират треньори за Левски и ЦСКА, тъй като там напрежението е по-високо. Аз считам, че в последните години Левски не е имал по-подходящ човек от Илиан Илиев за треньор.”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР