Треньор №1 на ХХ век Димитър Пенев посъветва Боби Михайлов

...
Треньор №1 на ХХ век Димитър Пенев посъветва Боби Михайлов
Коментари Харесай

Трябва нови хора да водят БФС

Треньор №1 на ХХ век Димитър Пенев посъветва Боби Михайлов да съобщи БФС на " младото потомство ". Стратега от Мировяне изрази мнение пред Българска национална телевизия, че това е трябвало да се случи на изборния конгрес, където Михайлов завоюва против Димитър Бербатов.

" Не бях на конгреса. Бях безпристрастен в този ден и миг, тъй като нямах покана. Работил съм и с Боби Михайлов, и с Бербатов. Късно е да споделяме кой е отговорен за положението на футбола ни. В това време, в което навлизаме в алеята на отговорните, би трябвало да се огледа към предишното, през годините, да създадем съпоставяне със съседите. Боби можеше да отстъпи и да поеме другото потомство. Има доста нови неща, промени има в спорта и във футбола. Всеки началник в спорта има огромни упоритости. Подкрепата става бързо, а от другата страна са почитателите и клубовете, които не са неразбираемо по какъв начин ще поддържат своя клуб ", добави Стратега.

Той разяснява и обвиняванията за пазаруване на делегатски гласове по време на конгреса. " Не мисля, че би трябвало да назоваваме това пазаруване на гласове, има задоволително магазини за пазаруване. За Бербатов това е добра спортна храброст. Той го има материала, само че не го е минал като опит - да е бил месеци, година управителна фигура, тъй като до неотдавна беше футболист. Може би трябваше да му се даде облага, както се споделя ", изрече се в типичния си жанр Пената и не пропусна да похвали екипа на Бербатов, в който влизат Мартин Петров и Стилиян Петров - все негови открития за огромния футбол. " Те не са толкоз ангажирани като дейни спортисти. Съвети не би трябвало да се желаят, откакто аплайваш за подобен пост. Трябва да имаш убеденост ", сподели треньорът на четвъртите в света от Съединени американски щати 1994.

Запитан дали е честитил на Михайлов петия мандат като президент на БФС, той показа: " Предадох на един от водачите, който е на Мишо Касабов - Жоро се споделя. По него предадох поздравления за успеха.

В целия свят, по този начин и при нас, доминират чужденците. Наредбите са такива, само че преценката е на локалното управление на дадения клуб, те да преценяват и настояванията на треньора. Защото президентите са и бащата, и майката, в тях са парите ", означи Пенев и изрази оптимизъм за представянето през новия сезон на ЦСКА, чийто почетен президент е. " ЦСКА постоянно е в моята глава и в моето сърце. Тази година има заряд, макар че имаше и смяна в треньорската линия, само че има материал да се преработи. Да се радваме, да станем първенци ", сподели треньорът.

" Винаги е имало материал за националния тим, постоянно са ставали неточности, само че тези неточности постоянно са идвали от управителни органи, които се намесват и са изпълнявали друга работа. Дано да имаме по-добри срещи, по-добри мотиви, да предавате и вие мачове ", приключи с усмивка Пенев.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР