Треньор номер 1 на България за 2017 година Станимир Стоилов

...
Треньор номер 1 на България за 2017 година Станимир Стоилов
Коментари Харесай

Мъри Стоилов: Делио Роси е прав, но...

Треньор номер 1 на България за 2017 година Станимир Стоилов разяснява обстановката в Левски, наставника Делио Роси и огромната звезда Габриел Обертан.

„ Аз съм левскар и желая Левски да побеждава. Клубът има всички шансове да се стабилизира и да тръгне нагоре. Имат умел треньор, мисля, че имат и финансова мощност сега. От тук насетне всичко е въпрос да се откри най-хубавото осъществяване. Пет мача с ЦСКА е добра опция да покажат положително лице и да победят. Позволявам си един път на шест месеца да кажа моята истина за клуба. Ако може да я прочетат добре, да влязат в рамки “, разяснява Стоилов пред " Дарик Радио ".

„ Роси е прав, че би трябвало време, само че монетата има две страни. Прав е, че с цел да има клуб, който държи високо равнище с, е нужно време, само че с цел да създадеш тим, който да побеждава след трето място противници, не е толкоз нужно времето. Да научиш отбора си да се състезава и да печели, не е нужно толкоз време. Да обучиш тима си да играе във фаза отбрана и да печели против противници под трето място надолу. На този тим в този момент съгласно мен му е нужна повече импровизация, въодушевление “, продължи някогашният ментор на Левски.

„ Бих се върнал в Левски в случай че има предпочитание в хората, които водят клуба. Сега бях свободен, само че нямаше оферти. Ако има предпочитание, уповавам се да работим по добър метод. Когато си в Левски би трябвало да направиш по този начин, че той да радва хората, да носи наслада и финансова изгода, и да печели титли. Аз съм оптимист, откакто имаш опит и финансиране, би трябвало да имаш тим. Най-важното – имат почитателите. На тях им е нужно напълно малко “, сподели още Мъри.

„ От Обертан се очакваше доста. Неслучайно се говореше единствено за него. Но в последните години той се загуби от международния футбол. В Анжи също не бе непрекъснат състезател. В България на фона на това, което демонстрира, би трябвало да се замисли за себе си. Той е бил огромен състезател, само че и в този момент би трябвало да бъде подобен. Ние му дадохме късмет, почитателите го приветстваха още преди да е почнал. Всички гледат на него като на великолепие, той самичък би трябвало да се запита това ли е играта, която би трябвало да демонстрира. Ако по този начин продължава скоро ще усети другата страна на монетата от страна на почитателите “, сподели Стоилов по адрес на Габриел Обертан.

Специалистът, който подписа нов контракт с Астана, разяснява и битката за шампионата и Купата на България.

„ Не мога да кажа какво ще стане. Има подготовка, плейофи. Който е по-добър от трите водещи тимове, той ще вземе купата. Левски е наваксвал такава разлика. Надявам се и искам от сърце Левски да вземе единия трофей. Ако вземе купата още по-добре, десертът няма да го върнем – Купата. Лудогорец има опит, жанр, само че двата гранда би трябвало да приготвят с повече предпочитание и да заличат надмощието на Лудогорец “, сподели Стоилов.

„ Роси си има жанр. Той ще го изповядва и надгражда и отсега нататък. За Белчев – той ще търси салдото сред страстите и футбола. Мисля, че Левски има повече шансове да мине за Купата, тъй като ще се явява край, а шампионата ще има още доста мачове “, сподели за край Стоилов.

Мъри се извини на уредниците на " Футболист на годината ", че не съумя да участва и да си получи премията за най-хубав треньор.

„ В последна сметка анкетите би трябвало да са такива, каквито са. Всеки публицист може да даде своя избор. Извинявам се на уредниците, наложи се същият ден да пътувам и по тази причина не присъствах. Поздравявам и Ивелин, който стана Футболист на годината, приветствам и Киров, и Белчев. Радвам се българското треньорство. Надявам се нашият футбол да продължи да се развива в добра тенденция “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР