Тренировъчни самолети Пилатус от военновъздушните сили на армията ни извършват

...
Тренировъчни самолети Пилатус от военновъздушните сили на армията ни извършват
Коментари Харесай

Македонски войници ще маршируват в София за Гергьовден

Тренировъчни самолети " Пилатус " от военновъздушните сили на армията ни правят образователни полети на ниска височина над София.

© Велко Ангелов Още по тематиката
Каракачанов отново даде обещание начало на военните планове " до две седмици "

Бронираните машини за пехотата наподобява ще се сглобяват у нас
2 май 2018
Армия в бъдеще време

Модернизацията на въоръжените сили сякаш потегля отново, само че с изменени цели
13 апр 2018 Бойна част македонски военнослужещи за първи път ще взе участие в тазгодишния боен церемониал на Българската войска за Гергьовден. Присъствието на бойците и офицерите от някогашната югославска република е невиждано и е контрактувано по време на визитата на президента Румен Радев в Скопие. Тогава той е поканил македонския си сътрудник Георге Иванов да пристигна в София за 6 май дружно с рота свои военни, които да дефилират по жълтите павета един до друг с българските.

В последна сметка е контрактувано да пристигна рота с бройка 80 индивида, като 64 от тях ще маршируват в общоприета групировка 8 по 8 души, а останалите ще са логистика и поддръжка. Бойците ще дефилират, носейки формалния държавен байрак на Република Македония. Не се планува присъединяване на бойна техника от югоизточната ни съседка.

По неофициална информация македонските военни към този момент са пристигнали у нас на 2 май, с цел да вземат присъединяване в тренировките на 4 и 5 май. Подготовката на парада се организира на бившето бойно летище " Доброславци " край Костинброд, северозападно от София, както и в небето над столицата, където до 6 май всяка заран ще прелитат самолети и вертолети.

Във връзка с последното въздушното пространство над града е затворено за дронове.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР