Тренировъчна операция по отстраняване на замърсяване, причинено от плаващи твърди

...
Тренировъчна операция по отстраняване на замърсяване, причинено от плаващи твърди
Коментари Харесай

Тренировка за почистване на Дунав от отпадъци се проведе край Видин

Тренировъчна интервенция по премахване на замърсяване, породено от плаващи твърди боклуци в река Дунав, се организира в акваторията на пристанище Видин. Демонстрацията следиха десетки хора от региона на пристанищен терминал Видин-център (Пасажерски терминал), съобщи Българска телеграфна агенция. С любознание следиха подготвителната интервенция и задгранични туристи, дебаркирали с круизния транспортен съд Emily Bronte. 
На вода бе пусната моторна лодка и лъков колектор с четиричленен екипаж, предопределен за събиране на твърдите боклуци от повърхността на водата. Целта на тренировките е да се отиграе взаимоотношението сред профилираните екипи при пораждане на разливи и замърсявания, рационализиране на използването на ограниченията и разпоредбите за деяние при повреди и на работата със оборудванията за предварителна защита и реагиране при експлоатационни и спешни замърсявания, прецизираха от пресцентъра на държавно дружество „ Пристанищна инфраструктура “-Лом.
За демонстрацията бяха употребявани съвременни уреди и съоръжение на Държавно дружество „ Пристанищна инфраструктура “, предопределени за интервенции по премахване на експлоатационни и спешни замърсявания във всички морски и речни пристанищни акватории. Тренировките се организират от особено подготвен екип на „ Поддържане чистотата на морските води “ АД, споделиха от пресцентъра на предприятието.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР