Трендът на БСП е низходящ, но не можем да го

...
Трендът на БСП е низходящ, но не можем да го
Коментари Харесай

Александър Симов: Корнелия Нинова има още какво да даде на БСП

Трендът на Българска социалистическа партия е низходящ, само че не можем да го преглеждаме като някаква злополука, тъй като чувах доста изказвания, че Българска социалистическа партия ще се бори за влизане в Народното събрание и че ще финишира на равнища сред 5 и 6% поради ръководството. На процедура като отчетем лекия спад в интензивността, Българска социалистическа партия е замръзнала. Не мога да го нарека триумф, в противен случай, отчаян съм, само че не мога да го нарека и злополука.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria Александър Симов от Българска социалистическа партия.

Няма отлив, казусът е за какво няма плюс, само че да кажем, че след ръководство е мъчно.

 
Не считам, че в тази обстановка оставката на Корнелия Нинова е решение на проблемите на Българска социалистическа партия. При Българска социалистическа партия проблемите са доста по-големи и структурни. Мен това, което най-вече ме нервира след пленума в събота е, че нейната оставка бе поискана главно от хора, които не се появиха по изборите да оказват помощ на Българска социалистическа партия.
Не мога да си показва с какви очи може да търсиш отговорност, в случай, че на задачите избори не си се появил най-малкото да покажеш, че разбираш, че има избори. Виждате, че имаме доста по-тежки проблеми, които са за решение и не считам, че бърз конгрес беше решение за Българска социалистическа партия.

Дали ще се смени водачът би трябвало да го реши цялата Българска социалистическа партия. На конгреса, в случай че множеството делегати са за промяната на Корнелия Нинова, би трябвало да се насрочат директни избори за ръководител. Това беше най-голямата промяна, която Нинова направи, всеки партиен член да има думата кой да бъде ръководител.

 
Смятам, че Корнелия Нинова има още какво да даде като водач на Българска социалистическа партия. В тази извънредно комплицирана обстановка тя вкара Българска социалистическа партия в ръководството и направи по този начин, че Българска социалистическа партия да не се срине.
Отношенията с президента са се отразили на резултата на Българска социалистическа партия. Но не са навредили чак толкоз на Българска социалистическа партия. Ако приемем, че служебното държавно управление е функционалност на президентската институция, доста се постараха резултатът на Българска социалистическа партия да е слаб. Имаха цели министерства, министерство на стопанската система в тази ситуация, които работиха за това непрекъснато да изкарват някакви драми и проблеми към Корнелия Нинова, т.е. непрекъснато да удрят Българска социалистическа партия по някакъв метод.

Не сме споделили, че ще подкрепим мандат на Стефан Янев. Казали сме, че ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ няма да подкрепим. С всички останали е хубаво да имаме опция за разговор. Смятам, че българският народ е ужасно изтощен от избори, вървим със страшна скорост към нови и считам, че там интензивността ще бъде още по-ниска.

Фактът, че не беседваме с „ Възраждане “ се дължи на тъпотията на самото „ Възраждане “, които започнаха да размахват социологически изследвания, че ще бъдат първа политическа мощ. Вотът за „ Възраждане “ безусловно блокира Народното събрание. Много мъчно ще се създаде ръководство и най-вероятно вървим към нови избори.

Според Симов вероятността да има нови избори е 75%.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР