Трекингът е повече от хоби, повече от вид пешеходен туризъм

...
Трекингът е повече от хоби, повече от вид пешеходен туризъм
Коментари Харесай

Ето ги петте задължителни характеристики на мъжките трекинг обувки

Трекингът е повече от занимание, повече от тип пешеходен туризъм по сложни терени. Той е пристрастеност, адреналин, обич към планината.

 

Правилно определените обувки са наложителен детайл от цялостната екипировка, с цел да може преживяването да бъде оптимално удобно и удовлетворяващо. Освен това, би трябвало да обезпечат сигурно и защита, без значение дали ще се разхождате по горски пътеки, или ще изкачвате високопланински, труднопроходими скалисти терени.

 

Безопасността е от първостепенно значение, за това мъжките трекинг обувки би трябвало да дават отговор на редица характерности. Ако сте към момента новак или имате горчив опит при избора и не знаете на какви обувки да заложите, то идващите редове са особено за вас.

Мъжки туристически обувки – кои 5 характерности да вземете под внимание?

Изборът на надеждни  не постоянно е лесна задача. За да отговорят на предстоящото равнище сигурност и комфорт, би трябвало да обърнете внимание на тези 5 съществени характерности:

Височина на саята: Изборът ви на туристически обувки, би трябвало да бъде съгласуван със сезона. Обувките с ниска сая са по-подходящи за летния сезон, до момента в който моделите с висока сая са за зимния. Основната задача тук е предотвратяване на краката както от подгизване и намокряне, по този начин и стабилизиране на глезена;

Подметка: Втората значима характерност е подобаващата подметка. Тя би трябвало да обезпечава положително сцепление според от терена, за това е значимо да бъде обезпечена с новаторски технологии, като Vibram или Winter Grip,  повишаващи сигурността, изключително при избор на заснежени пътеки;

Водоустойчиви дишащи мембрани: Подгизването е скучен проблем, който може да се избегне, като заложите на модел с водоустойчива мембрана, която освен защищава краката от намокряне, само че и обезпечава нужната въздухопропускливост. Между другото, в MODIVO.bg може да откриете богато многообразие от висококачествени мъжки трекинг обувки, обезпечени с водоустойчивa дишащa технология  GORE-TEX, която ще ви подсигурява комфорт и резистентност, без значение от терена;

Материал: Добрите мъжки трекинг обувки би трябвало да са надеждни, за това изберете модел направен от издръжливи и висококачествени материи, като натурален набук, който ще ви отбрани от прогизване;

Бомбе: Бомбето на върха на пръстите, също е значима характерност. За това заложете на издание с подсилена гумена повърхнина, която ще защищити краката ви от инцидентни удари.

Какви мъжки туристически обувки да изберете? 
Както споменахме нагоре, изборът ви на мъжки туристически обувки, на първо място би трябвало да бъде съгласуван със сезона. За топлите дни, когато времето е изсъхнало и предсказуемо, заложете на издание от кожа с ниска сая. Благодарение на свойството й въздухопропускливост, краката ви няма да се потят прекалено. Въпреки това, имайте поради, че кожата не е непромокаема.

За студения сезон наложително се снабдете с туристически модел с мембрана, която като се изключи че предотвратява от прогизване, само че и обезпечава добър вътрешен климат в обувката.

Ако сте в търсене на съвършения модел, в  , ще откриете богат подбор от висококачествени истински мъжки трекинг обувки за всевъзможен вид преходи и сезони, с автограф на най-хубавите марки, измежду които сигурно, ще намерите вашия чифт.  

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !      
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР