Трайно намаляване на случаите на грип, отчете в интервю за

...
Трайно намаляване на случаите на грип, отчете в интервю за
Коментари Харесай

Намаляват случаите на грип, ще започнат да се увеличават случаите на ковид

Трайно понижаване на случаите на грип, регистрира в изявление за " Денят онлайн " проф. Тодор Кантарджиев.

" Грипът не е отминал. Ще има случаи, само че ще са по-малко. Щр продължи още минимум месец. Към края на епидемията нормално са най-тежките затруднения. Организмът на хората е отпаднал от зимата, в края на епдемията нормално боледуват по-възрастните ", изясни той.

Според него, климатичните условия са помогнали за по-леко протичане на грипната вълна, защото хубавото време е предразположило хората да проветряват по-често. " С повече ваксинирани и ограничения в точния момент като маски в лечебните заведения и поликлиниките. Може ли да се проветрява, има по-малко случаи на заболели ", посочи проф. Кантарджиев. 

Той направи и своя персонална прогноза, като посочи, че тя не е основана на математически разбори. " Имам възприятието, че стартират ли да понижават случаите на грип, ще стартират да се усилват случаите на ковид ".

Болестта „ Х ” ще възникне от животинския свят и някой бацил, с лека разновидност, ще премине измежду хората ”. Това съобщи още здравният специалист проф. Тодор Кантарджиев. Той уточни, че на подобен принцип пораждат и най-големите епидемии. Кантарджиев добави, че с цел да се популяризира елементарно инфекцията, тя би трябвало да се предава по въздушно-капков път.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР