Трайчо Трайков е обвинен за безтопанственост при продажбата на EVN.

...
Трайчо Трайков е обвинен за безтопанственост при продажбата на EVN.
Коментари Харесай

Караниколов разкри истината за аферата на Трайчо Трайков с продажбата на EVN


Трайчо Трайков е упрекнат за безтопанственост при продажбата на EVN. Само от няколко дни той е и със запорирани парцели, защото инспекция на КП КОНПИ посочила, че има едни над 2 млн. лева без явен генезис, а Трайков по този начин и не съумя в период да изясни от къде са тези пари.

Преди дни пък Трайков упрекна настоящия министър на стопанската система Емил Караканилов за случая с ЕВН, защото по това време Караниколов е бил началник на Агенцията по приватизация. Трайков пък се опита да се оправдае, че той като министър не е имал никакви пълномощия да се меси в договорката.

Оказва се, че пред Би Ти Ви Трайчо Трайков е извъртял опашата неистина. Караниколов обясни каква в действителност е схемата. По думите му точно икономическото министерство, което е принципал на сдружението взема решение по какъв начин то ще бъде търгувано. Трайков е предложил това да се напрви на борсата, като единствено при този тип договорка следващо утвърждение от организацията не се изисква. Така Агенцията за приватизация е с вързани ръце и не може да вземе никакво отношение при продажбата.

Припомняме, че профилираната прокуратура внесе още веднъж в Специализирания углавен съд обвинителен акт по делото за продажба на занижени цени на държавния дял на енергоразпределителното сдружение EVN.

Отстранени са всички посочени от съда неясноти и процесуални нарушавания в първичния обвинителен акт (изготвен и импортиран в СпНС от Софийската градска прокуратура), поради които в края на март 2018 година делото бе прекъснато и върнато по подготвеност в Специализираната прокуратура. Прецизирани са и обвиняванията против шестимата привлечени към наказателна отговорност лица.

Бившият вицепремиер Симеон Дянков и предприемачът Иво Прокопиев са упрекнати за осъществяване на длъжностно закононарушение, от което са настъпили обилни нездравословни последствия (близо 28 милиона лв. вреди на държавния бюджет).

Трима от привлечените - изпълнителният шеф на "Булброкърс " Радослав Рачев, Петър Василев и Любомир Евстатиев са упрекнати за умишлено нанасяне на вреди на непознато имущество в изключително огромни размери.

Бившият министър на стопанската система и енергетиката Трайчо Трайков е упрекнат за това, че като длъжностно лице не е положил задоволително грижи за повереното му имущество, от което са настъпили вреди в изключително огромни размери и закононарушението съставлява изключително тежък случай.

Предстои Специализираният углавен съд да насрочи разпоредително съвещание. / ПИК.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР