Трайчо Трайков, а не Борис Бонев, може да се окаже

...
Трайчо Трайков, а не Борис Бонев, може да се окаже
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Трайчо Трайков фаворит на ДБ за кмет на София?

Трайчо Трайков, а не Борис Бонев, може да се окаже любимецът за кмет на София на Демократична България. Бившият енергиен министър е една от мощните фигури на десните и сполучлив властник на регион „ Средец ” в София.

Според мнозина вдясно, Трайков е удар в десятката, още повече, че позициите му в политиката постоянно са съвпадали с тези на ДСБ. Местният към този момент кмет, се употребява с безспорните благосклонности на десните последователи, до момента в който Борис Бонев остава противоречива за този бранш фигура. 

„ Трайчо е извънредно познато лице вдясно, има куп качествени начинания като локален кмет, а в случай че някой го е атакувал - това е от страна на ГЕРБ. ”, напомнят десни политици нежелания край, с който Трайков се раздели с поста си на енергиен министър в кабинета на Борисов.

Трайков сигурно може да бъде номиниран от Демократична България, само че в случай че се резервира обединението ПП-ДБ не е ясно дали „ Промяната ” биха създали компромис претендентът за кмет на София да не е човек от техните редици, а повдигнат от сътрудниците им да се кандидатира за основното място на локалните избори.

Така или другояче, отношението на десните към Бонев, както и неговото към тях мина през много перипатии, откакто на предишните избори те не го поддържаха за първия пост в столицата, който тогава бе на гребена на вълната и със сериозен късмет да бутне Фандъкова. Тогава Демократична България издигнаха архитекта Борислав Игнатов, който бе безусловно срутен след брутални офанзиви от съперниците.

Засега, от Политическа партия дават сигнали, че " Спаси София " е техният сътрудник за локалните избори, въпреки и не публично. Възможно е обаче двете партии – Политическа партия и Демократична България, да повдигнат обособени фигури, в случай че за локалния избор се явяват независимо.

Като кмет на регион " Средец ", Трайков бе деен по всички основни проблеми - противозаконната сеч в Борисовата градина, премахванета на Паметника на Съветската войска, а позициите му в енергетиката бяха оценени в интерес на националния интерес с две ръце от демократите.     

 

 

  

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР