Траян Тотев отправи свое питане до кмета Пенчо Милков"Топлофикация Русе"

...
Траян Тотев отправи свое питане до кмета Пенчо Милков"Топлофикация Русе"
Коментари Харесай

Топлофикация Русе бави възстановяването на детската площадка до Пантеона

Траян Тотев насочи свое запитване до кмета Пенчо Милков

"Топлофикация Русе " АД продължава да бави възобновяване на детската площадка до Пантеона

Общинският консултант от групата на "Патриотите - Вътрешна македонска революционна организация " Траян Тотев насочи свое запитване до кмета Пенчо Милков от 04.07.22 година по отношение на провеждани от "Топлофикация Русе " АД ремонтни действия в региона на детската площадка пред Пантеона на възрожденците по кое време ще бъде възобновена разрушената настилка на този терен.

От отговора на кмета до Тотев от 13 юли т.г. излиза наяве, че след съобщение за нуждата за премахване на зародила щета на разпределител топлопровод, канално полагане на пл. "Възрожденски ", сдружението е получило от Община Русе напътствие за възобновяване на терена и разрушените настилки на детската площадка в 7-дневен период от датата на приемане на писмото-отговор, който период към този момент е изминал 29 юни 2022 година

След осъществяване на нужните възстановителни работи експлоатационното сдружение следва неотложно да уведоми общинската администрация, за осъществяване на оглед от страна на съответните чиновници на Община Русе и правене на констативен протокол, в който да се опише положението на възобновения сектор и прилежащото му пространство. Установено е, че "Топлофикация Русе " АД е възстановила единствено тревните площи в ремонтирания сектор на детската площадка, като към датата на отговора на питането не е постъпвало съобщение на съображение на член 6, ал.2 от разпоредба № 27 на Общински съвет - Русе.

Кметът твърди в отговора си Траян Тотев, че ще бъде осъществена спомагателна инспекция на място от страна на Община Русе, като при определяне на недостатъци в изпълнявания сектор или наоколо до него парцели обществена или частна благосъстоятелност, нередностите ще бъдат разказани в констативен протокол, който неотложно се изпраща на изпълнителя на строително-монтажните работи с указан период за премахване на установените недостатъци и/или ще се пристъпи към административно-наказателните разпореждания на Наредба №27 на Общински съвет - Русе.

На 36 постоянна сесия на Оценка за съвместимост - Русе зам.-кметът Магдалина Илиева заяви, че такава инспекция към този момент е осъществена. Към последния работен ден от миналата седмица обаче, съвсем месец след посочения от Община Русе период, настилката и оградните уреди на сектора с ремонтни действия на детската площадка към момента не са възобновени в предходния им тип от "Топлофикация - Русе " АД.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР