Travel + Leisure обича всичко в Италия – културата и

...
Travel + Leisure обича всичко в Италия – културата и
Коментари Харесай

Най-добрите места за посещение в Италия, непознати на масовите туристи

Travel + Leisure обича всичко в Италия – културата и историята, храната и напитките, хората и гостоприемството и, несъмнено, превъзходната природа.

Всъщност, екипът на изданието я обича толкоз доста, че разгласи страната за дестинация на 2021 година

Ако и вие непрестанно мечтаете за момента, в който ще се върнете в Италия, редакторите на T+L споделят обичаните си места, надявайки се да вдъхновят идващото ви пътешестване.

Ла Мадалена, Сардиния



Можете да се присъедините към проведена обиколка, само че за същинско премеждие наемете моторна лодка от оживеното сардинско пристанище Палау и се отправете на проучване на архипелага Ла Мадалена, формиран от повече от 60 (предимно малки) острова. Но внимавайте, защото това е предпазена естествена зона.

Курортите на Североизточна Сардиния са зашеметяващи, само че могат да бъдат извънредно скъпи. Един наличен метод да имате запаметяващо се прекарване е просто да се запасите с пресни италиански съставки за пикник и няколко шнорхела, тръгвайки към безкрайните плажове на Ла Мадалена, които обкръжават кристално чистото море на километри.

Сардиния постоянно е наричана Карибите на Европа и това е най-хубавият метод да разберете за какво.

Тре Чиме ди Лаваредо, Доломити



Италианските Доломити може да са известни със ски курорти от международна класа, само че през лятото те се трансформират в съвършени места за поход. Сгушена над приказните градове е невероятната туристическа зона, известна като Тре Чиме (Три върха). Районът е обект на международното завещание на ЮНЕСКО и гледките ще ви подскажат за какво.

Тре Чиме е част от дълга планинска верига, известна като Секстен Доломити, разпростряла се сред Швейцария и Северна Италия. Регионът е сврян навръх границата сред Италия и Австрия и не всеки път е бил под италианско знаме - за него спорят двете страни по време на Първата международна война и доста от жителите приказват комбинация от италиански и немски.

Що се отнася до природата, тя е грандиозна. Не забравяйте да се насладите на рефугиите, които сервират районни храни - от яхнии до прясна бира, с благоприятни условия за пренощуване. Не забравяйте и спомагателното яке, с цел да сте готови за студа, както и туристическите си обувки, и фотоапарата вкъщи.

Езерото Гарда



Езерото Гарда е мястото, на което почиват физическите дейните и авантюристичен настроени италианци. Възможностите за колоездене и упражняване на водни спортове са големи. Можете да карате уиндсърф или да вземате уроци по ветроходство и кайтсърф.

Можете да отседнете в Торболе в северния завършек на езерото, само че вземането на ферибота до Лимоне - град, в който всичко е с лимонова тема, е наложително. Силно целесъобразен е и парапланеризмът в Малчезине. Посетете и Gardaland Resort в южния завършек на езерото - това е най-хубавият увеселителен парк в Италия.

Протестанското гробище в Рим (Cimitero Acattolico di Roma)
View this post on Instagram
A post shared by Chiara | Traveler (@chiarasparvoli)

Много гости се придържат към туристическото сърце на Рим, само че нещата в действителност стартират да стават забавни, когато се насочите отвън него. Така нареченото протестантско гробище в Тестачо механически е в границите на старите стени на Аврелиан, като е необикновен образец по какъв начин историята може да се припокрива в този град - от Републиката до Империята, от Ренесанса до Мусолини.

Точно до гробището се намира Пирамидата в египетски жанр, която магистратът Гай Цестий построява през първи век пр.н.е., с цел да служи като негова гробница. Седемнадесет века по-късно други стартират да избират това място за последно място за отмора.

Погребаните тук включват, само че не се лимитират до: поетите Кийтс и Шели; убития ирански отстъпник Мохамад Хосеин Нагди; поета Грегъри Корсо; създателя на стилната марка Bulgari Джорджо Булгари; Август декор Гьоте, наследник и асистент на Йохан Волфганг декор Гьоте; художничката Татяна Толстая, щерка на Лев Толстой; актрисана Белинда Лий; някогашният албански министър председател Шефкет Верлачи; и граф Феликс Феликсович Сумароков-Елстън от Русия, чийто наследник е прочут с убийството на Распутин през 1916 година
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР