Траурна църковна литургия беше отслужена при масирано полицейско присъствие в

...
Траурна църковна литургия беше отслужена при масирано полицейско присъствие в
Коментари Харесай

Погребаха убития кандидат за президент на Еквадор

Траурна църковна литургия беше отслужена при масирано полицейско наличие в Кито в памет на убития еквадорски политик Фернандо Вилявисенсио, съобщи Ройтерс.



Бившият народен представител и публицист, прочут с антикорупционните си следствия, беше убит след предизборна демонстрация в сряда вечерта, по-малко от две седмици преди президентските избори, на които се беше кандидатирал.

На фона на вълната от принуждение и престъпност в южноамериканската страна убийството накара някои еквадорци да се разколебаят дали да гласоподават на изборите на 20 август и направи вота още по-труден за прогнозиране.



" Борба, бистрота, всеотдайност - това е наследството на сина ми ", съобщи майка му Глория Валенсия пред събралите се опечалени в черква на гробището в Кито. " Всичките му старания и всичко, направено от него - да се надяваме, че няма да бъдат изтъргувани от някого ", добави Валенсия.

Ковчегът с тялото на Вилявисенсио бе подложен през вчерашния ден и в зала в еквадорската столица, където негови поддръжници се събраха да положат цветя.



фотоси: Българска телеграфна агенция
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР