Траурът за смъртта на кралица Елизабет II още не е

...
Траурът за смъртта на кралица Елизабет II още не е
Коментари Харесай

Какви болести издават подутите ръце на Чарлз III

Траурът за гибелта на кралица Елизабет II още не е изминал, само че кралските хроникьори в Англия имат нова тематика – здравето на крал Чарлз III и какъв брой дълго той ще остане на трона, написа 24 часа.

А повода са извънредно подутите ръце на монарха, чиито пръсти наподобяват на наденички. Които изпъкнаха ясно на церемонията за формалното оповестяване на Чарлз за крал.

73-годишният Чарлз III страда от отичане на ръцете от няколко години. Сега обаче, когато ориста на Обединеното кралство е в тях, положението на кралските ръце и за какви заболявания приказват те още веднъж е във фокуса на публичното внимание.

Има няколко вероятни диагнози и те всичките са свързани с напредналата възраст на краля, а не с някакво остро заболяване, твърди пред „ Дейли Стар “ доктор Гарет Най.

Първата опция е Чарлз III да страда от задържане на вода, което води и до непрекъснато отичане на крайниците. Обикновено отоците са по краката, само че не са редки случаите, когато страдат и ръцете.

За да се удостовери тази диагноза обаче е нужно подутите ръце да бъдат натиснати в продължение на 10-15 секунди. Ако остане хлътналост сигурно става въпрос за задържане на течности, безапелационен е лекарят.

Възрастните хора могат да развият това заболяване от застоял метод на живот, споделя доктор Най.

Задържането на течности може да е породено и от контуция, неочаквани смени на температурата, ухапвания от инсекти. Но може и да издава проблеми с бъбреците, черния дроб или сърцето, в това число и задръстени кръвоносни съдове, изяснява обаче „ Експрес “.

Друга от заболяванията, които могат да са извършител на толкоз ужасно отичане е артритът. Тя също е присъща за хората, които са надхвърлили 60 години и визира ръцете.

При артрита пръстите стават сковани, мъчителни и подути и макар че медикаментите облекчават болката, отоците остават, споделя докторът, разговарял с „ Дейли Стар “.

Друга от аргументите може да е потреблението на прекалено много сол. Или приемането на медикаменти за високо кръвно.

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР