Тръстиковият кораб, който ще участва в експедицията Абора 4 -

...
Тръстиковият кораб, който ще участва в експедицията Абора 4 -
Коментари Харесай

Пуснаха на вода тръстиков кораб в Белославското езеро

Тръстиковият транспортен съд, който ще взе участие в експедицията " Абора 4 - аргонавти от каменната епоха " през днешния ден за първи път беше пуснат на вода в Белославското езеро във Варна. Целта на интернационалния екип е - да се потвърдят сведенията на Херодот за търговски контакти сред Древен Египет и народите край Черно море. На неповторимия кораб, направен по антична технология, предстоят серия от проби, преди да се насочи на изследователската си задача.

Варна

Ръководител на плана е лекар Доминик Гьорлиц от Асоциация " Абора ".

Д-р Доминик Гьорлитц, началник на плана: Опитваме да потвърдим, че Черно море в древността е било на високо равнище във връзка с връзките, развиването и софтуерните усъвършенствания. Тук са живели извънредно развити нации.
Построяването на кораба лиши няколко месеца. Единственият българин в плана " Абора IV " е Тео Роков от Археологическия музей във Варна.
Тео Роков, участник в експедицията: За по-дълбока античност имаме данни за импорт от Егейско море на гривни, медальони от черупки.
Корабът ще отплава от Варна на 11 август и ще прекоси Черно, Егейско и Мраморно море, с цел да доближи остров Крит.
 Двама индианци вършат тръстиков транспортен съд край Белослав Двама индианци вършат тръстиков транспортен съд край Белослав
Тръстиков транспортен съд, с който ще плава експедицията "Абора 4 - аргонавти от каменната епоха ", се създава от интернационален екип край Белослав. Двама индианци...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР