Трасето на теснолинейката е отворено от вчера малко след 17,30

...
Трасето на теснолинейката е отворено от вчера малко след 17,30
Коментари Харесай

Отвориха пътя на теснолинейката, и днес чистят пръст

Трасето на теснолинейката е отворено от през вчерашния ден малко след 17,30 часа и през днешния ден тя ще се движи по нормалния си график. Това заяви инж. Гошо Къчков, шеф на Железопътна секция – Пловдив. Късно следобяд спешните екипи са съумели да отстранят от трасето едрите скални парчета, в които композицията се удари и дерайлира към 6 часа сутринта. В композицията е имало 30 пасажери, никой от които не е потърпевш.

Установено е, че релсовият път и блъсналият се в скалите локомотив не са съществено потърпевши. Машината е прибрана за ремонт през вчерашния ден в база на БДЖ, с цел да се освободи трасето.

Днес работата продължава, само че без прекъсване на придвижването. В промеждутъците сред обособените курсове групите ще разчистват останалата по релсите земна маса. Не е можело всичката да бъде изчистена незабавно, защото става въпрос за общо над 30 тона. Тя не пречи на придвижването, само че е значимо да се отстрани от жп-линията, с цел да не пречи на огледите, които кантонерите ежедневно правят, изясни инж. Къчков.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР