Тръпки от любопитство, удоволствие и напрежение тресат половината от дамите

...
Тръпки от любопитство, удоволствие и напрежение тресат половината от дамите
Коментари Харесай

Новият Ерген вярва в ангели и не обича филми на ужасите

Тръпки от любознание, наслаждение и напрежение тресат половината от дамите в България, откакто стана ясно кой ще е новият мачо в шоуто „ Ергенът ”. Както „ Уикенд ” разкри, пианистът Евгени Генчев, талант на клавишите, израснал в Лондон и изнасял концерти в целия свят, за месец ще влезе в първокласния оазис на женското внимание във втория сезон на риалитито за търсене на огромната обич в ефира.

Красавецът от Пловдив е съвсем чужд за необятната публика, защото е живял единствено в чужбина, само че е огромно име в музикалните среди. На пианото Евгени е вълшебник, а по какъв начин продуцентите на „ Ергенът ” са съумели да впримчат нежната му душа в шоу за разюздани дами, остава загадка. Изключително лоялен на фамилията и приятелите си, Евгени крие персоналния си живот от прожекторите. Малцина знаят, че 32-годишният пианист е зодия Рак, обожава фамилията си, има вяра в ангели, харесва драмите и не обича филми на ужасите. В „ Ергенът ”, чиито фотоси стартират до седмици изпълнителят, композитор, модел, учител, есеист, фитнес-маниак и баскетболист, може да срещне всичко от това. Дори и филм на ужасите или пък своя нов ангел.

Мълвата из средите на музикантите у нас твърди, че на този стадий Евгени няма момиче до себе си. Прекалено е ангажиран да се занимава с пиано, бизнеса с типичен музикален мениджмънт, който развива, фитнеса, без който не може и... новия ангажимент в шоуто. Чувствителна натура, младият композитор не желал да вижда наследнички на Благовеста Бонбонова и Виктория Капитонова в предаването, защото бил погнусен от меркантилността и фалша в дамите. Идва с класата на звезда, свирила на сцена с Лейди Гага и Том Джоунс. Учил е в Кралската музикална академия в Лондон и в Международната пиано академия „ Incontri col Maestro ” Имола, Италия, квалифициран и в „ Guildhall School of Music & Drama ” в Лондон. Концертирал е из цяла Европа, Северна Америка, Китай и Австралия. Носител е на повече от 15 национални и интернационалните награди за пиано. Какъв е обаче смуглият мачо, който извън наподобява като микс сред плейбой и звезда от турска сапунка?

„ От дете имах щастието да бъда отгледан в къщата на баба ми и дядо ми, по-специално в тяхната зеленчукова градина, където им помагах да почистват плевелите, помагах при засаждането на домати и чушки, а от време на време даже орях земята с нашия дребен ръчен трактор. Тогава усетих какъв брой доста заземяващо и зареждащо е да си в контакт с почвата и още повече да се грижиш за нея. Тогава разбрах и странната връзка на аромата, предаван от почвата, който също резонира непосредствено с музиката ”, споделя 32-годишният красавец. Романтично нали? Доста по-богат изказ от „ доста благо ”, смеят се занапред почитатели на риалитито, подигравайки Виктор Стоянов от първи сезон за безконечната му имитация.

Баба и дядо са като пианото за Евгени - връзката посред им е несъкрушима. Младият реализатор признава, че от дете се запалил по клавишите. „ Бях на 8 години. Съседът ми имаше пиано и бяхме положителни фамилни другари. Той беше студент в консерваторията и аз отивах и го слушах по какъв начин се упражнява. Един ден той излезе за нещо и аз копирах на ухо мелодията, която свиреше преди този момент. Той беше толкоз впечатлен, когато се върна, че приказва с родителите ми да ме запишат на уроци по пиано. Така стартрах ”, споделя началото „ ергенът ”.

Евгени с изключение на пианист и концертен реализатор, е и есеист. Признава, че обича да написа размишленията си върху всяка комбинация, която основава. Така по-лесно изяснява и на слушателите си какво желае да каже с музиката си.

Като всеки млад мъж, красавецът е разпален по фитнеса. Ходи на тренировки всеки ден, почива единствено един път седмично! „ Първо ревизирам мейлите си, след това виждам малко баскетбол, огромен почитател съм, приказвам по телефона, а след това на фитнес. Ходя съвсем всеки ден, единствено когато имам грип мога да пропусна. Чета доста. Обичам да чета. А по-късно ходя на фитнес ”, споделя за режима си пловдивчанинът.

Клавирният талант е свирил по всевъзможни международни подиуми, а сходно на цигуларя Дейвид Гарет, продуцентите му залагат освен на звука, който излиза под пръстите му. Визията за младия пианист е доста значима. Евгени трепери над блюдата и внимава с калориите, даже сладкишите му са без глутен и захар. Много е сензитивен, само че се старае слушателите му да схванат това, а не да го споделя по медиите. Въпреки това Евгени подвига завесата какво е щастието за него. „ Аз съм доста сензитивен - една остра дума, казана от човек, да речем, който сега ми е ядосан, в случай че е непосредствен до мен, ме боли с дни! Знам, че ние сме единствено хора, само че когато спрем да се занимаваме с отрицателни страсти, всички те бъдат отстранени от съзнанието ни, и може да гледаме напред, пътят е чист и забележим, че може да създадем нещо - да, това е възприятието да съм толкоз благополучен, колкото в миналото бих желал да бъда. Това е - чист небосвод, пред който има единствено съзидание - това е благополучие ”, прям е Евгени.

Меланхоличен, само че и дръзновен, той става част от екстравагантна момчешка тайфа - за секссимволи с музикални принадлежности. Идеята е на продуцента на „ Юнивърсал мюзик ” Анди Леомар. Седмина красавци с пиана, цигулки и чела вършат по едно и също време нежна класическа музика и провокативна фотосесия полуголи на чаршаф. Групата е шлагер в Берлин и се споделя „ Симфониаците ”. Първото им парче е „ Животни ” и в действителност от музиката и фотосите на Евгени и останалите музиканти лъха животинското, което множеството дами ще харесат в новия „ Ерген ”. Това обаче не е тъкмо стила на пловдивчанина. Който признава, че не харесва грубиянщините, филмите на ужасите и даже има вяра в съществуването на ангели.

„ Бих споделил, че не се тормозя, че ще се сварявам в парещ котел цяла безкрайност. Какъвто и да е казусът след гибелта, просто би трябвало да се уверим, че извличаме максимума от живота си, да продължаваме да учим нови неща, да вършим това, което считаме за вярно и да влагаме себе си в него. Ангелите не са нещо, което човек може да усети или изясни елементарно. Предполагам, че е по-скоро чувство. Може би някои биха го нарекли вътрешен глас. Аз съм преживявал това няколко пъти, тъй че бих споделил „ да “ - имам вяра в ангели ”, споделя бъдещият най-желан ерген на България. И незабавно признава, че също по този начин е и прагматичен. Не е уверен, че човек може да откри сродната си душа, с която да прекара дните до вечността.

„ Може би е допустимо... Искам да кажа, че не знам дали е по този начин, само че въз основа на моя персонален опит. Не съм сигурен дали има избран човек или голям брой евентуални избори, които бихте могли да извършите съгласно събитията, в които сте се сложили ”, сбит е за огромната обич пианистът. За музиката изобщо не е по този начин песимистичен. Смята, че вдъхновението може да пристигна от всичко и той от всичко и го взима. „ Музика, филм, панорама, чувство ”, споделя Генчев. Харесва да гледа любовни филми, драми и трилъри - от тях също черпи хрумвания за композиции. Понякога и от живота, за който не приказва доста... оня, който му е разрушил сърцето.

„ Точно когато мислите, че нищо не може да се намеси във вътрешното равновесие, което сте постигнали, нещо ви потапя в положение на тъмно обезсърчение. Когато осъзнаете, че нещо надълбоко във вас се е трансформирало, изключително там, където в никакъв случай не е изглеждало допустимо, всичко става като мъгла, намесваща се в самото битие. Пътят свърши! Няма последваща спирка. Няма накъде. Има тиха решителност и убеденост, че не сме способни да обичаме още веднъж или да бъдем обичани още веднъж ", споделя безшумно Евгени. Болката е също част от вдъхновението му. С тази настройка стартира една от най-хубавите си композиции – „ Някой, който си обичал ”. Ала свършва по този начин, споделя композиторът. „ Едно просто рухване не може да ни освободи от това положение и въпреки всичко, както има ден след нощта, има вяра и след болката. Ние лекуваме разрушените си сърца като гледаме лъчите на светлината, без значение какъв брой слаби могат да бъдат те. След като преодолеем страданието си към този момент знаем малко повече за себе си в този момент, в сравнение с сме знаели преди. Вече сме подготвени да поемем по новия път ”, споделя „ ергенът ”.

Дали Евгени ще срещне огромната обич, сродната душа и ангел в „ Ергенът ”, пианистът ще разбере през септември. Тогава стартират фотосите на шоуто още веднъж в Турция, където сексапилният „ лъв на клавишите ”, както го назовават критиците в Европа, ще види дали някоя от дамите ще му даде ентусиазъм за музика, обич и още нещо...
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР