Транзитно преминаващите през територията на Румъния граждани с лично превозно

...
Транзитно преминаващите през територията на Румъния граждани с лично превозно
Коментари Харесай

Румъния не изисква PCR тест за транзитно преминаващите с лична кола |

Транзитно преминаващите през територията на Румъния жители с персонално транспортно средство, идващи от страни от така наречен жълта зона, в това число България, са освободени от условието за показване на негативен PCR тест.

Това осведоми мистерството на външните работи на Румъния по отношение на въведените на 6 март 2021 година нови ограничаващи ограничения при влизане на български жители - поради включването на България в лист с страни от така наречен жълта зона.

Транзитно преминаващите през територията на Румъния, идващи от страни от така наречен жълта зона, и които пътуват с публичен превоз, без значение по суша или по въздух, би трябвало да показват негативен PCR тест, изработен до 72 часа преди качване в транспортното средство. Изключения от това условие се вършат за деца на възраст до 3 година в това число, както и за жители, които са си създали ваксина против SARS-CoV-2 и са получили и втората доза от нея, в случай че са минали минимум 10 дни сред слагането на втората доза от имунизацията и датата на влизане в Румъния. Изисква се и съответната здравна документи, която да удостовери датата на имунизация.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР