Транссексуалната Петра Христова е твърдо решена да стане акушерка! 24-годишната

...
Транссексуалната Петра Христова е твърдо решена да стане акушерка! 24-годишната
Коментари Харесай

Петър смени пола, става акушерката Петра, вдъхновява се от Райна Княгиня!


Транссексуалната Петра Христова е твърдо решена да стане акушерка! 24-годишната горнооряховчанка записва трето висше обучение, с цел да реализира фантазията си да оказва помощ за появяването на нов живот.

По документи тя носи името Петър, само че не се усеща като мъж. Много желае хората да се съобразят с решението й и да я одобряват като жена. Това по този начин и не се случва. Цял живот Петра е отритвана от обществото, унизена в учебно заведение, обиждана и подигравана за това, което е. Преминава през доста компликации, само че не се отхвърля и избира да се бори и да следва фантазиите си. Точно това е повода да се запише във филиала на Варненския медицински университет във Велико Търново, където я одобряват с държавна поръчка.

 Петра обича да се облича стилно

Петра обича да се облича стилно

" Това беше една моя огромна фантазия. Още в учебно заведение потъвах в книгите и уроците. Не желаех да пребивавам в действителността и по тази причина доста четях. Вдъхнових се от Райна Княгиня, която става първата дипломирана акушерка след Освобождението. Искам и аз да спомогна за появяването на новия живот, тъй като аз самата се преродих ", споделя разгорещено пред " България Днес " Петра.

 Оперира се в Гърция

Оперира се в Гърция

 

Макар нежната й възраст, това е трето висше обучение на транссексуалната. Притежава още бакалавърска степен по приложна филология с британски и корейски език и магистратура по британска лингвистика.

 Ражда се като Петър

Ражда се като Петър

" Единствено от преподавателите в университета срещах схващане, не и от сътрудниците. Аз самата странях от тях. Те се събираха на групички и си приказваха, а когато отивах при тях, не проявяваха огромен интерес ", не крие Петра.

Пренебрежението и нападките от близките оказват въздействие на здравето на Христова. Започва да получава паникатаки и да губи смисъл за живот. Днес гледа страхливо към бъдещето и не смее да прави дълготрайни проекти, тъй като нееднократно е оставала разочарована.

 Петра поставя и импланти в гърдите си

Петра поставя и импланти в гърдите си

Петра споделя, че от дребна се усеща друга. Проявявала е интерес към женски облекла и играчки, без да осъзнава, какво значи това. " В тези години нямаше огромна публичност по този въпрос. В България се знаеше единствено думата " гей " и по този начин ме назоваха. Изтърпяла съм доста насмешки и отрицателно отношение. Както е прототипно за всеки друг човек, и при мен не са по-малко ", връща лентата обратно Христова.

В тийнейджърските си години попада на изявление с транссексуална жена, която си е сменила пола в Гърция. Започва да открива прилики и да осъзнава какво тъкмо се случва с нея.

" В началото пробвах да играя с момчета и да върша момчешки неща, само че не се получаваше . Дори обръснах косата си нула номер, с цел да се слея с мъжкия пол, само че аз не приличах на тях - имам женски черти и държание на момиче ", добавя Петра.

В един миг транссексуалната не устоя и взема решение да се открие пред околните си. По това време Петра няма татко, който да се грижи за нея. Живее с баба си и майка си.

" Спомням си, че влязох в хола и им споделих, че те желаят да ме впишат към момчетата, само че аз не съм мъж. Това ми бяха думите. Дойде ми от единствено себе си, като нещо, което повече не можех да въздържам. Беше доста тежък интервал. Имаха потребност от време да го осъзнаят. Вече бях в пубертета и мислеха, че е нещо хормонално ", споделя Христова.

Няколко години, откакто твърдо декларира, че се усеща жена, Петра взема решение да си смени документите и да бъде вписана в регистрите като такава, каквато се усеща. Най-голямата й цел е дипломите й да са с имената, които тя е избрала. Борбата й стартира през 2018 година и към момента не е завършила.

" Съдът в Горна Оряховица призна настояването ми за промяна на пола, само че се яви прокурор, който сподели, че това не е вярно. Обжалвах и отидох във великотърновския съд, само че там също отхвърлиха настояването ми и делото се пренасочи към София, където изобщо не позволиха разглеждане. Имах две благоприятни условия - да приключа всичко или да осъждам България в Страсбург. Аз избрах второто, с цел да се боря до дъно ", споделя горнооряховчанката.

Покрай всички премеждия Петра взема решение да предприеме най-голямата стъпка в живота си. Продава жилището, завещание от баба й, с цел да събере пари и при започване на тази година отпътува за Гърция, където сполучливо съумява да смени пола си. Хирурзи отстраняват мъжките полови органи и поставят импланти в гърдите й.

" Чувствам се отвън пандиза на предишното тяло, само че към момента в пандиза на закостенялото мислене и предразсъдъците ", натъжава се русокосата дама.

Наскоро излезе и дебютната книга на Петра. Първата половина е отдадена на нейната промяна и битката да живее като заслужен член на обществото. Във втората Христова е превела документ от Американската асоциация по транссексуално здраве, ориентиран към медици, по отношение на медикаментите, упътванията и отношението към хора, които са тръгнали по пътя за промяна на пола.

Отказват й осиновяване



Като всеки човек и Петра мечтае за семейство. Това е причина да подаде документи в общественото подкрепяне в Горна Оряховица с молба да осинови някое изоставено дете.

" Казаха ми, че детето един път е изоставено, какво ще стане с подобен родител... с подобен родител. Болно ми стана. Аз не желая особено отношение, желая да се отнасят с мен по този начин, както с другите хора. Казаха ми, че ще му объркам душeвността и какво ли още не. Въпреки това аз съм решена да се боря ", безапелационна е Петра.

Тя няма човек до себе си. Споделя, че в никакъв случай не е имала, само че доста би се радвала да се появи подобен, който да е сериозен и в връзките си, и в възприятията си.

Изгаря грамотите и медалите си



Транссексуалното момиче от дете обича изкуството и спорта. Спечелва десетки грамоти и медали от литературни състезания и спортни танци. " Всичко унищожих и изгорих. Не желаех да виждам тези имена. Исках да награждават мен - Петра ", споделя Христова.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР