Транссексуална жена е коронована за първи път за Мис Нидерландия,

...
Транссексуална жена е коронована за първи път за Мис Нидерландия,
Коментари Харесай

Транссексуална жена е коронована за първи път за „Мис Нидерландия“

Транссексуална жена е коронована за първи път за " Мис Нидерландия ", заяви журито в събота вечер след приключването на състезанието в Льосден, на към 60 км югоизточно от Амстердам, оповестява ДПА.

Победителката е 22-годишната Рики Коле, която съобщи, че обича да се застъпва за " всички дребни Рики, които са отхвърлени от фамилиите си ".

Журито похвали нейния опит и увереност. " Тази финалистка блестеше от самото начало на шоуто и също по този начин реализира максимален прогрес. Тя има солидна като канара история с ясна задача ", разгласи журито след решението.

Коле не е непозната в света на холандските състезания за хубост. През 2018 година тя стигна до финала на телевизионния конкурс " Следващият топмодел на Холандия ".

" Знам по-добре от всеки различен какво е да се чувстваш самичък и да не си заобиколен единствено от позитивни мисли ", сподели тя при представянето си в състезанието.

" Когато бях дребната Рики и се разкрих като транссексуална, не беше елементарно за всички и аз също прекосих през това ", изясни тя.

" Днес, години по-късно, заставам по-здраво стъпила на краката си от всеки път и това е нещо, което желая да предам на всички, които имат потребност. Защото, до момента в който постоянно оставате такива, каквито сте, няма кой да застане над вас ", сподели Коле, която е от Амстердам.

" Обичам да се застъпвам за всички дребни Рики, които са отхвърлени от фамилиите си, с цел да се развият в индивида, който желаят да бъдат. Помагам им да изградят по-силна визията за себе си и приемането си, да бъдат недосегаеми ", споделя носителката на премията.

Рики Коле ще показа страната си на състезанието " Мис Вселена ", който ще се организира през декември в Ел Салвадор. Коле не е първата транссексуална жена, която печели конкурс за хубост, оповестява порталът Ти Ем Зи и напомня, че първа това направи испанката Анхела Понсе през 2018 година, а новата притежателка на купата " Мис Вселена " Анна Джакраджутатип също е транссексуална.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР