Транссексуален бивш ученик съди училище, след като е бил помолен да използва баните на момчета въпреки предполагаемите заплахи за изнасилване

...
Транссексуален бивш ученик съди училищен район в Мисури в понеделник,
Коментари Харесай

Транссексуален бивш ученик съди училищен район в Мисури в понеделник, след като бившият ученик каза, че са били принудени да използват баните на момчетата или единствената самостоятелна баня в гимназията.

Американският съюз за граждански свободи на Мисури съди училищен район R-3 на окръг Плат от името на транссексуална бивша ученичка, идентифицирана в делото само като R.F.

Според делото бившият ученик е задържан два пъти за използване на тоалетната на момичетата. Тя каза, че съученик я е тормозил и я е заплашвал с изнасилване, когато е използвала тоалетната на момчетата.

Искът твърди, че училището е нарушило правата й, като е изискало от нея да използва банята, която съответства на пола й, определен при раждането или училищната тоалетна, неутрална по отношение на пола.

„Принуждаването на транссексуални ученици да използват банята или съблекалнята, която съответства на техния пол, определен при раждането, е не само дискриминация, но и опасно и причинява сериозна вреда на младежта в Мисури, “ каза Джилиан Уилкокс, заместник-директор по съдебни спорове в ACLU на Мисури, в изявление. „Както по конституция, така и по закон на правителството, в този случай на училище, е забранено да дискриминира хората, които трябва да защитава, въз основа на техния пол или увреждане.“

Суперинтендантът Джей Харис каза в изявление, че окръгът е „в ранните етапи на оценка на правните претенции“, но планира да предостави повече информация скоро.

„Фокусът на окръга е, и винаги е било, осигурявайки безопасна и грижовна среда за всички ученици“, каза Харис.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР