Транспортният сектор се вдига на национален протест утре. В Пловдив

...
Транспортният сектор се вдига на национален протест утре. В Пловдив
Коментари Харесай

Камиони и автобуси протестират утре в Пловдив

Транспортният бранш се подвига на народен митинг на следващия ден. В Пловдив камиони и рейсове от вътрешния и интернационалния транспорт се събират още в 8.30 на " Кукленско шосе " до Митницата. В 11.00 ч. колоната ще мине по огромните булеварди в града, заяви за Plovdiv24.bg изпълнителният шеф на Съюза на интернационалните превозвачи Йордан Арабаджиев.

Транспортните компании упорстват да се подхващат незабавни ограничения за преодоляване на инфлацията, отпадане на 6-месечния интервал на добавката за биогоривата, понижение с 50% за 6 месеца на акциза за горивата, възобновяване на 50% на акциза на българските превозвачи, зареждали горива в страната, мораториум върху тол таксите. Отделно от това автобусните превозвачи, които употребяват метан, упорстват за 100% отплата за преференциалните пътувания.

Междувременно от община Пловдив осведоми, че се вкарва характерна организация на придвижването в сряда предиобед и предизвестиха водачите да се движат с нараснало внимание в интервала от 10 до 11 ч. поради митинга на Съюза на интернационалните превозвачи. Ето какво оповестиха още от Оперативна програма " Организация и надзор на превоза ":

" В общината е постъпило уведомително писмо, в което е посочено от кое място ще минат тежкотоварни транспортни средства: от кръговото кръстовище на ул. " Кукленско шосе " до Митницата в посока към центъра, Сточна гара, бул. " Цар Борис ІІІ Обединител “, наляво по бул. " Шести септември ", площад " Съединение ", наляво по бул. " Руски " в посока към Централна гара, наляво по бул. " Христо Ботев " до Сточна гара, надясно по бул. " Асеновградско шосе ", след това по " Кукленско шосе " в посока Митницата.

Шофьорите на рейсовете по линиите на градския превоз, преминаващи по горепосочения маршрут, са предизвестени да карат постепенно, деликатно и да се преценяват с въведената характерна организация на придвижването. "
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР