Транспортният министър се обяви против увеличение на цените на билетите

...
Транспортният министър се обяви против увеличение на цените на билетите
Коментари Харесай

Транспортният министър се обяви против повишение на цените на билетите в БДЖ

Транспортният министър се разгласи срещу нарастване на цените на билетите на БДЖ. Това стана ясно по време на неочаквана ревизия в жп депата София и Илиянци, в която взе участие и служебният министър на превоза осведомителните технологии и известията Христо Алексиев, оповестиха от отрасловото министерство.

Повод за инспекцията на Алексиев е, че предоставената информация за осъществяването на контракта по плана за поддръжка на мотрисните влакове на БДЖ е недостоверна. "Към момента е направена единствено настояща поддръжка на мотрисите и е изгубено време в интервал от една година и девет месеца по възстановителните и главните ремонтни действия ", е прецизирал министърът. Той е подчертал, че няма да допусне неефективно разходване на средства при осъществяването на ремонтите на влаковете.
По време на инспекцията Христо Алексиев е сложил изискване към "БДЖ - Пътнически транспорти " и изпълнителя "Алстом " в къс период да се изготви нов линеен график, който да му бъде показан при започване на октомври. Министърът е изискал среща с управлението на "Алстом " в постройката на министерството по отношение на откритите закъснения по реализирането на плана.

"Необходим е непоколебим надзор на всички действия, които оперират БДЖ, с цел да може превозвачът да дава по-добра услуга за пътуващите ", е споделил Алексиев. Той е показал, че няма да разреши покачване на цените на билетите и ще разиска това другата седмица с управителния екип на БДЖ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР