Транспортният министър каза на пресконференция на правителствения ВИП на Летище

...
Транспортният министър каза на пресконференция на правителствения ВИП на Летище
Коментари Харесай

Московски посрещна символично първия полет от Баку

Транспортният министър сподели на конференция на държавния ВИП на Летище София, че с цел да стане факт този полет са се положили доста старания и по тази причина за него е огромна чест да кацне с първия полет от Азербайджан.

Ивайло Московски означи, че това е един образец по какъв начин могат институциите да надграждат своите цели и старания и да бъдат постигани положителни резултати. Той напомни, че концепцията за тази авиолиния е от 2015 година

По думите му с изключение на желанието и волята на премиера Борисов, при последното посещаване на президента Румен Радев тематиката е била разисквана и с помощта на желанието на президента на Азербайджан Илхам Алиев постоянната въздушна линия сред Баку и София към този момент е реалност.

Транспортният министър се надява, че тази авиолиния ще сътвори още по-близки и положителни контакти сред бизнеса и туризма на България и Азербайджан.

"Сигурен съм, че има взаимно какво да осъществяваме ", съобщи Ивайло Московски. Той добави, че занапред следва реализирането на голям брой потребни планове сред България и Азербайджан, като тази постоянна въздушна линия може да бъде знак на задълбочаващото се другарство сред двата народа и двете страни.

За посланика на Азербайджан в България Наргиз Гурбанова този полет е доста алегоричен, тъй като предходната година са се навършили 25 години от установяването на дипломатическите връзки сред Азербайджан и България, а тази година се отбелязва 100-годишнината на Азербайджанската демократична република.

Тя уточни, че "Buta Airways " е първата нискотарифна самолетна компания отвън Европейски Съюз, която лети до България, като Гурбанова е уверена, че тази връзка ще направи Азербайджан и България още по-близки и ще укрепи позициите на двете страни като ефикасни свързващи центрове за пътешестване.

Министърът на туризма Николина Ангелкова регистрира, че годишно повече 3 000 туристи от Азербайджан посещават България, като тя се надява посредством тази директна въздушна линия техният брой да се усили доста.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР