Транспортният министър Георги Гвоздейков откри обновената жп гара в Стара

...
Транспортният министър Георги Гвоздейков откри обновената жп гара в Стара
Коментари Харесай

Министърът на транспорта откри обновената жп гара в Стара Загора

Транспортният министър Георги Гвоздейков откри обновената жп гара в Стара Загора, а събитието стана мотив медиите всеобщо да напомнят парчето на Стефан Вълдобрев „ Обичам те, блага “, в което се възпява старозагорската гара.

Гаровият комплекс е напълно реновиран. Основно са ремонтирани приемното здание, пространството към гарата, подлезите и перонните покрития.

Обновяването е част от план „ Реконструкция на гарови комплекси Стара Загора и Нова Загора “, който се реализира с финансиране от Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014-2020.

Стойността на плана е 9 726 944 лв..

Около плана се подвигна много звук преди година, тъй като предвиждаше по зданието да има жълти декоративни детайли. Старозагорци обаче не бяха съгласни градът на " Берое " да е жълт и желаеха те да се зелени.

В последна сметка дизайнът на гарата единствено завоюва от махането на цветните елементи и през днешния ден тя беше открита в един много по-семпъл и неподвластен на времето жанр.

 Гара Стара Загора, Гвоздейков

На церемонията във вторник бяха сложени и капсули на времето, които да продължат традцията, защото при ремонтните действия са били открити такива отпреди 50 години. „ Влакът е бъдещето “, пишело на тях.

Гарата е строена по време на социализма и от този момент не е ремонтирана.

Новият остарял кмет на Стара Загора Живко Тодоров не почете събитието, вместо него участва заместител.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР