Транспортният хаос по време на кризата от COVID-19 е изключително

...
Транспортният хаос по време на кризата от COVID-19 е изключително
Коментари Харесай

Нов сайт помага да планираме по-лесно пътувания през границите на пандемията

Транспортният безпорядък по време на рецесията от COVID-19 е извънредно противен и доста динамичен – ограниченията за достъп непрестанно се трансформират, условията за карантина и показване на резултати от проби - също. Все повече страни връщат и условията за носене на маски навън и закрито в последните дни, само че на никое място няма настояща информация, събрана на едно място.

Нов интернет уебсайт се пробва да промени тази обстановка. е особено създаден за пътуващите или за хората, които би трябвало да минават през няколко страни от една до друга точка. В неговото меню се вкарва лист от страните, в които потребителят е бил последно. След това уеб сайтът автоматизирано актуализира карта на света, в която всяка страна е оцветена по отношение на режима на прекосяване за въведената информация – зелен за свободно влизане, жълт за някои рестрикции от вида на наложителен PCR тест при влизане и червен за неразрешен достъп.

Страницата е създадена от екип програмисти, които са работили дружно в Центъра за проучвания и технологии на MIT (Масачузетския университет по технологии) в Сингапур в съдействие с Националната фондация за проучвания на Сингапур.

На уеб страницата е предоставена и спомагателна информация за всяка обособена страна – да вземем за пример наложителни ли са маските навън или в затворени обществени места.

Също по този начин има данни за динамичността на броя инфектирани – къде се „ изглажда кривата “ и къде има нова вълна от доказани случаи.

Минусът е, че въпреки всичко има страни – като Ватикана и Бермуда, за които липсва информация. За България и огромните страни от Европа данните обаче са обновени правилно. Сайтът следи автоматизирано над 500 източника на информация и се обновява в действително време. Справките са безвъзмездни, като основателите разчитат на дарения от удовлетворени консуматори.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР