Транспортният бранш се нуждае от 3000 водачи на автобуси и

...
Транспортният бранш се нуждае от 3000 водачи на автобуси и
Коментари Харесай

Транспортният бранш бленува за гастарбайтери

Транспортният отрасъл се нуждае от 3000 водачи на рейсове и камиони . Това стана ясно по време на среща сред представители на бранша и министъра на превоза и известията Георги Гвоздейков. Превозвачите сложиха още въпроса за съкращаване на времето за приемане на позволение за работа на водачи от страни отвън Европейския съюз , както и основаване на целенасочена държавна политика за подготовката на фрагменти в България . Според тях, неналичието на водачи е главен проблем пред бранша.

Гвоздейков ги успокои, че ще сложи този въпрос пред всички виновни институции, както и ще бъде проучен и опитът в други европейски страни .

" Политиката в транспортния бранш ще се прави взаимно с сектора, тъй че да бъде осъвременена. В мое лице може да виждате сътрудник. Ще диря салдото за решаването на проблемите, защитавайки ползите на бизнеса, страната и хората ", добави той.

На срещата беше разисквано още въвеждането на европейското законодателство за командироването на водачите, както и тол системата, оправянето с нерегламентираните транспорти, ускоряването на нормативните промени в бранша, както и запазването на средствата в бюджета за дотации и обезщетения на автобусните транспорти.
 Таксиджиите упорстват годишният им налог да остане понижен
Таксиджиите упорстват годишният им налог да остане понижен

Транспортният министър даде обещание да разиска това с Асен Василев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР