Транспортната задача за периода януари –декември е в размер на

...
Транспортната задача за периода януари –декември е в размер на
Коментари Харесай

Община Варна ще се разплаща с Градски транспорт на километър пробег


Транспортната задача за интервала януари –декември е в размер на 10 млн. км. Изминатите километри са с 600 хиляди км по-малко спрямо миналата година, което се дължи на разредения график на придвижване на транспортните средства поради пандемията.

" До началото на май пробегът на варненските рейсове и тролейбуси е 3,1 млн. км. Надяваме се през идващите месеци да компенсираме понижението и до края на годината да достигнем 10 млн. километра “, сподели по време на съвещанието изпълнителният шеф на " Градски превоз “ инж. Злати Златев.

Приходите от билети и предплатени карти от автоматизираната билетна система на ден в делнични дни са в размер на 40 000 лева, а в празнични – към 25 000 лева Това добави инж. Младен Иванов, шеф на общинското дружество " Транспорт и автоматизирана система за контролиране на уличното придвижване “ (ТАСРУД), което ръководи новата билет система.

За годината предстоящите приходи от продажбата на месечни карти, издавани от " Градски превоз “, са близо 3,5 млн. лв..

Най-голямо перо в разходната част са средствата за заплати и осигуровки на чиновниците в сдружението в размер на 19,3 млн. лв.. Планираните разноски за гориво и сила, както и за аварийни елементи и техническа поддръжка са към 8,1 млн. лв., бе обявено още на днешното съвещание.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР