Транспортен хаос във Великобритания, където днес започна най-голямата стачка на

...
Транспортен хаос във Великобритания, където днес започна най-голямата стачка на
Коментари Харесай

Транспортен хаос във Великобритания: Най-голямата стачка на британските железници от 30 години насам

Транспортен безпорядък във Англия, където през днешния ден стартира най-голямата стачка на железниците за последните 30 години. В същото време работа стопираха и огромна част от чиновниците в лондонското метро, с което принудиха жителите на столицата да се придвижват с колела.

Тази станция е затворена. Този трен е анулиран. Линията на метрото през днешния ден няма да се движи. С тези известия лондонските метростанции и жп гари посрещнаха своите пасажери тази заран.

Служителите в подземната железница стачкуват, откакто синдикатите им не реализираха единодушие с ръководещите за по-високи пенсии и заплати. И по този начин градът с най-старото метро в света през днешния ден остана без главния си метод за напредване.

" Обикновено отивам на работа с метрото, само че през днешния ден няма по какъв начин. Ще закъснея за работа с няколко часа ", съобщи Сам Никсън, гражданин на Лондон.

" Ще закъснея за работа, само че част от личния състав остана да спи там нощес, тъй като работя в болница, вършим интервенции и няма по какъв начин да ги отложим, тъй като метрото не работи. Не можем да допуснем стачката да се отрази и на нашата работа ", добави Хелън Насамба, медицински служащ.

Хубавото време и множеството велоалеи дадоха добра опция на част от лондончаните.

Tранспортните несгоди са надалеч оттатък рамките на Лондон. Най-големият железопътен синдикат разгласи тридневна стачка - най-голямата от три десетилетия. 40 хиляди служащи няма да отидат на работа през днешния ден, в четвъртък и събота. Движат се едвам 20% от влаковете.

" Правителството готви огромни съкращения в бранша, за трета поредна година заплатите ни са без нарастване. В същото време изискванията ни на труд се утежняват, ето за какво нямаме различен избор, с изключение на да стачкуваме. Нашите шефове и ръководещите консерватори въобще не схващат същинския живот на британците ", добави Гордън Мартин от Синдиката на служащите в железниците.

Премиерът Борис Джонсън дефинира стачката като неправилна и непотребна.

" Тази стачка на железниците провокира безпорядък и стеснение в цялата страна. Затруднява хората, които желаят да отидат на работа, проваля проектите на други, пречи на децата, които би трябвало да са на изпит в учебно заведение, основава непотребни грижи на всички ", сподели още министър председателят на Англия Борис Джонсън.

Но неволите на Джонсън евентуално занапред стартират, защото се чака бурно лято на английското неодобрение - протестна подготвеност са декларирали още чиновниците в редица други браншове, измежду които учителите и медиците.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР