Трансплантологията напредва бързо и скоро мъжете ще могат да раждат

...
Трансплантологията напредва бързо и скоро мъжете ще могат да раждат
Коментари Харесай

От Утре Мъжете Ще Могат Да Раждат!

Трансплантологията напредва бързо и скоро мъжете ще могат да раждат деца. Това може да стане безусловно от на следващия ден, съобщи президентът на Американското сдружение за репродуктивна медицина Ричард Полсън, представен от международните организации.

Присаждането на матка в най-скоро време ще стане налично и за мъжете, които желаят това, сподели той на международна конференция. Изказването му естествено провокира доста мнения.

Специалистът чака, че търсенето на сходен тип интервенция ще нарасне доста поради увеличението на броя на трансджендърите и огромната известност на промяната на пола посредством хирургическа интервенция.

„Вие можете да извършите това още на следващия ден. Има избрани сложности, само че не виждам никакви съществени проблеми, които биха могли да създадат тази процедура невъзможна“, съобщи медикът на годишния конгрес по репродуктивна медицина в Сан-Антонио, щата Тексас.

Естествено, притежателите на присадена матка ще могат да раждат единствено посредством цезарово сечение.  Към днешна дата са известни 9 сполучливи интервенции за присаждане на матка, само че на дами. През септември 2014 година на бял свят се появява първото бебе, родено от жена с трансплантирана матка. Появата на дребното творение е с помощта на шведски медицински екип.

Всъщност, шведите се считат за водещи експерти в тази област. Оттогава още пет бебета са се появили на бял свят от дами с присадена матка.

Много са гинеколозите, които имат вяра, че няма никакъв проблем присаждането да се направи на човек, който е роден с мъжка полова система, написа lifestyle.bg. Песимистите обаче считат, че тази процедура може да се прави след не по-малко от 10 години.

Според мнозина от експертите в трансплантирането на матка на мъж има по-скоро етичен проблем, в сравнение с медицински.

Д-р Ариана Ди Анджело от Института по репродуктивни проблеми на Уелс разяснява пред Metro, че към този момент има опция за опазване на плодовитостта на транссексуалните хора, с цел да им бъде дадена опция да имат свое лично генетично дете.

„Аз не виждам огромна разлика сред това и действително да им дадем опция да износят личното си дете“, споделя тя.
Източник: secret.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР